Politie Zuid-Holland-Zuid

19/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

19-04-2005 - Persberichten District II

AANRIJDING LETSEL
SLIEDRECHT- Op maandagmorgen 18 april 2005 omstreeks 07.00 uur vond op de Molendijk een aanrijding plaats tussen een snorfietser en een personenauto. De bestuurder van de snorfiets, een 29-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam, reed in de richting van Papendrecht over de Molendijk. Hij kwam door onverklaarbare oorzaak op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht en kwam frontaal in botsing met een personenauto, bestuurd door een 46-jarige man uit Sliedrecht. De snorfietser liep verwondingen op aan zijn knie en zijn gelaat en werd per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. Beide voertuigen raakten beschadigd.

INVALIDEVOERTUIG TE WATER
SLIEDRECHT- Een 73-jarige man uit Sliedrecht is met zijn invalidenwagen in een sloot terecht gekomen. Door alert en kordaat optreden van twee omstanders kwam de man met de schrik vrij. Dit gebeurde op maandagmiddag 18 april 2005 omstreeks 13.00 uur in de Simon Stevinstraat. De man, die zijn invalidenwagen pas een week heeft, verloor de macht over het stuur en reed de sloot in. Twee omstanders bedachten zich niet, sprongen in de ongeveer 1,30 meter diepe sloot en brachten de man op het droge. Hij kreeg tijdelijk onderdak in een nabijgelegen café. Personeel van de ambulancedienst onderzocht de man. Hij liep alleen een nat pak op. Hij werd met de ambulance thuis gebracht. De invalidenwagen werd door personeel van de brandweer Sliedrecht uit de sloot gehaald.

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELEN BUITENSPIEGELS
SLIEDRECHT De politie heeft maandagavond 18 april een 16-jarige jongen uit Sliedrecht aangehouden op verdenking van het vernielen van tientallen buitenspiegels van autos in Sliedrecht. De politie kwam de jongen op het spoor na een duidelijk signalement dat doorgegeven werd door een getuige die een van de vernielingen gadesloeg. Het vernielen van de buitenspiegels vond plaats in de periode eind 2004/begin 2005 in diverse straten in Sliedrecht. De jongen is in verzekering gesteld en zal nader worden gehoord.

DRIETAL AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
SLIEDRECHT De politie heeft op maandag 18 en dinsdag 19 april drie jongens (een van 14 jaar en twee van 15 jaar) uit Sliedrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 16-jarige jongen uit Papendrecht. De mishandeling vond plaats op vrijdagavond 25 maart j.l. in een speeltuintje aan De Wiel in Sliedrecht. Er stonden daar die avond twee groepjes jongeren die met elkaar slaags raakten. Daarbij werd de 16-jarige dusdanig mishandeld dat hij een blauw oog had en twee afgebroken tanden. Hij deed aangifte bij de politie. De jongens zijn ingesloten en worden woensdag 20 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.