Politie Zuid-Holland-Zuid

19/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

19-04-2005 - Persberichten District I

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT - Een 16-jarig meisje uit Dordrecht is aangehouden wegens heling van een gestolen fiets. Dit gebeurde op maandagmorgen 18 april 2005 omstreeks 10.30 uur op de Noordendijk. Politieagenten zagen dat de fiets niet was voorzien van een slot en hielden het meisje staande. Tijdens controle bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. Het meisje verklaarde dat ze de fiets van een familielid gekregen had. Na verhoor is ze heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT De politie heeft maandagavond 18 april een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van rijden met drank op. De politie zag de man op de Oranjelaan rijden zonder verlichting. Daarop voerde de politie een controle uit bij de bestuurder. Na een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Het was ook niet de eerste keer dat hij met drank op werd gesnapt. De man kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

GESNAPT
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van 19 april een 21-jarige man aangehouden op verdenking van rijden met drank op. De politie wilde die avond een auto aan een routinecontrole onderwerpen op de Dokweg ter hoogte van de Weeskinderendijk. De bestuurder voldeed echter niet aan het stopteken. Hij keerde plots om en reed terug richting de Laan der Verenigde Naties. De man gaf gas en reed met hoge snelheid de oprit A16 op richting Rotterdam. Hierbij raakte de bestuurder in een slip en botste tegen de vangrail. Twee verdachten stapten uit de auto en renden weg. De 21-jarige bestuurder kon worden aangehouden. De bijrijder wist te ontkomen. De verdachte beledigde in de politiebus en op het politiebureau grof twee agenten. Op het bureau bleek de 21-jarige teveel drank op te hebben. Ook was hij niet in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs. Later bleek ook nog dat de auto waarin hij reed was gestolen in Rotterdam. De man is ingesloten.