Politie Gelderland-Midden

Ede - speler gewond bij voetbalwedstrijd: drie man opgepakt
Publicatiedatum: 19-04-2005

Een zestienjarige voetbalspeler uit Ede is maandagavond tijdens een wedstrijd op een sportcomplex in zijn woonplaats ernstig gewond geraakt bij een vechtpartij op het veld. Het slachtoffer moest in verband met zijn verwondingen naar het ziekenhuis. De politie heeft drie verdachten aangehouden wegens hun vermeende betrokkenheid bij de vechtpartij. Het gaat om twee Wijchenaren van 19 en 36 jaar en een 20-jarige man uit Ede.

De vechtpartij brak omstreeks half negen uit. Volgens een eerste melding bij de politie zouden er twee elftallen door nog onbekende reden met elkaar op de vuist zijn gegaan. Bij de komst van de politie werd er niet meer gevochten. Wel werd het slachtoffer gewond op het veld aangetroffen, waar verplegend personeel van een ambulance zich inmiddels over ontfermd had. Op basis van een eerste onderzoek onder getuigen hield de politie de drie verdachten aan wegens hun vermeende betrokkenheid bij de vechtpartij. Ze zijn allen voor nader verhoor ingesloten en zitten nog vast. Aan de hand van diverse verklaringen van getuigen en andere betrokkenen hoopt de politie meer duidelijkheid te verkrijgen over de aanleiding en de toedracht van het incident. Inmiddels is door twee andere slachtoffers aangifte gedaan van mishandeling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - man bekent stalking van agenten

Publicatiedatum: 19-04-2005

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 57-jarige inwoner van Wageningen wegens stalking van twee Wageningse agenten. De man zou tussen november vorig jaar en april van dit jaar de agenten stelselmatig hebben benaderd met faxen en e-mails, waarin hij de agenten ook zou hebben beledigd. Ook zouden andere bedrijven en instellingen door de Wageninger zijn benaderd waarbij hij de agenten betichtte van criminele activiteiten terwijl dit niet bleek te zijn. Brieven, gericht aan de Wageninger waarin hem verzocht werd zijn activiteiten te staken, sorteerden geen effect. Door de bewuste agenten werd daarop aangifte gedaan, waarna een onderzoek werd ingesteld. Bij dat onderzoek werd de 57-jarige verdachte maandag aangehouden en verhoord. De man bekende de aantijgingen. Hij had verklaard een enorme afkeer te hebben voor de politie. De man is na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met de Wageninger gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen - dagvaarding na uit de hand gelopen verkeersruz
Publicatiedatum: 19-04-2005

Een 53-jarige man uit Voorthuizen heeft maandag een dagvaarding gekregen na een uit de hand gelopen verkeersruzie in zijn woonplaats. De Voorthuizenaar kreeg het die dag rond negen uur 's ochtends op de Hoofdstraat aan de stok met een andere automobilist, een 31-jarige plaatsgenoot. Beiden kregen ruzie over een verkeerssituatie. Daarbij zou de ruzie zijn uitgedraaid op een handgemeen, waarbij de 53-jarige de 31-jarige zou hebben geslagen. Het slachtoffer raakte niet ernstig gewond maar meldde zich wel bij de politie. Het vervolgonderzoek leidde naar de 53-jarige verdachte, die over het voorval aan de tand gevoeld werd. De verdachte Voorthuizenaar gaf toe dat er ruzie was geweest, waarbij hij het slachtoffer er van betichtte hem geduwd te hebben. Daarbij zou hij volgens zijn zeggen uit noodweer hebben gehandeld en het slachtoffer hebben geslagen. In overleg met justitie kreeg de 53-jarige een dagvaarding en zal hij zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. De man is weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - rijbewijs kwijt na aanrijding onder invloed
Publicatiedatum: 19-04-2005

De Edese politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige vrachtautochauffeur uit Polen, nadat die op de Lumierestraat betrokken was geraakt bij een aanrijding. De man wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden maar weigerde alle medewerking bij een onderzoek. De trucker kwam rond vier uur lossen bij een bedrijf aan de Lumierestraat. Tijdens het manoeuvreren botste hij tegen een andere geparkeerd staande vrachtwagen aan waarbij schade ontstond. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Medewerkers van het bedrijf waarschuwden de politie nadat het hen was opgevallen dat de trucker moeite had met het manoeuvreren. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen roken zij alcohol bij de Poolse chauffeur. Een eerste blaastest bevestigde het vermoeden dat de man onder invloed was van drank. De chauffeur werd daarop aangehouden maar weigerde in het politiebureau de ademanalyse te ondergaan. Hierop werd diens rijbewijs ingevorderd. Tegen de trucker is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 19-04-2005

Hieronder een overzicht van de maandag gehouden snelheidscontroles in Wageningen:

- Wageningen, Generaal Foulkesweg, snelheidscontrole tussen 07.55 en 13.30 uur, 150 overtredingen onder 9920 passanten, hoogste snelheid 95 km/u (max. 50 toegestaan). Tussen 20.15 en 21.00 uur werd er wederom gecontroleerd met als resultaat: 3 overtredingen onder 33 passanten.
- Wageningen, Diedenweg, controle tussen 07.55 en 13.35 uur, 212 overtredingen onder 2140 passanten, hoogste snelheid 80 km/u (max. 50 toegestaan).

- Wageningen, Veerweg, controle tussen 15.30 en 18.00 uur, 29 overtredingen onder 170 passanten, hoogste snelheid 97 km/u (max. 50 toegestaan). Deze controle werd uitgevoerd op verzoek van de gebiedsagent nadat die klachten had gekregen van buurtbewoners.
- Wageningen, Grintweg, controle tussen 18.35 en 20.00 uur, 47 overtredingen onder 369 passanten, hoogste snelheid 96 km/u (max. 50 toegestaan).

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl en klik op de pagina van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Voor een overzicht van de verkeersboetes kijkt u in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---