Politie Gelderland-Zuid

Vermoedelijke bandenprikker aangehouden

Nijmegen 19-04-2005 - (09)

Een 30-jarige Nijmegenaar melde maandagavond rond 19.15 uur dat een 45-jarige buurman de banden van zijn auto lek gestoken zou hebben. De politie ging naar het betrokken adres in de wijk Hillekensacker en zag daar een hen bekende 45-jarige man uit de tuin van de woning van de 30-jarige man komen en naar zijn eigen woning lopen. Daar bleek dat er niet alleen autobanden lek gestoken zouden zijn, maar ook de banden van twee fietsen. Die fietsen waren van een 34-jarige Nijmeegse en haar 32-jarige vriend die daar ook woonachtig zijn.

De politie hield de 45-jarige man, die onder invloed van alcohol was, aan en bracht hem over naar het politiebureau.

Hij was vrijdag 15 april ook al aangehouden terwijl hij dronken was, omdat hij toen een lichtsnoer uit het hek van de tuin van de 34-jarige Nijmeegse gestolen zou hebben. De Nijmeegse deed aangifte van diefstal en bedreiging omdat hij had gedreigd de ramen kapot te gooien en haar kapot te steken. Bij die aanhouding maakte hij ook tegenover de politie opmerkingen dat hij wel iemand voor geld wilde neersteken en dat hem dat niks zou doen. Hij ontkende het snoer uit de tuin van de Nijmeegse gestolen te hebben. Na het opmaken van het proces-verbaal is hij toen weer in vrijheid gesteld.

Nu is de man in verzekeringgesteld. De politie zal nog een onderzoek instellen naar het mes waarmee de man de banden heeft vernield en zijn buurtgenoten mee bedreigde. Voorst stelt de politie nog een buurtonderzoek in.