Gemeente Moerdijk


BEGROTING REGIONAAL ARCHIEF 2006

De gemeente Moerdijk betaalt volgend jaar 50.000,00 meer aan het Regionaal Archief West-Brabant. Toch is het college van burgemeester en wethouders akkoord met de begroting 2006.

De gestegen lasten zijn voor de in gebruik te nemen nieuwe huisvesting. In alle eerdere voorstellen over de toekomstige huisvesting van het archief waren de extra kosten al aangegeven. De gemeente heeft de bijdrage aan het archief voor 2006 om die reden ook al ruimer geraamd. Het is dus nu geen verrassing. De geraamde kosten blijken geheel overeen te komen met de werkelijke kosten die nu begroot zijn.

Het college heeft vanmorgen ook besloten aan de raad voor te stellen om een lening te verstrekken aan het Regionaal Archief West-Brabant. Het archief gebruikt het geld om het PC netwerk te vervangen.

Het PC netwerk van het archief is verouderd en moet vervangen worden. Om deze investering te kunnen financieren, heeft het archief een lening nodig van 35.680,00. Het archief vraagt de lening aan de gemeente Moerdijk omdat deze gemeente altijd als centrumgemeente heeft gefungeerd. Vorige leningen zijn ook door de gemeente gefinancierd