Gemeente Moerdijk


SUBSIDIE VOOR REALISATIE WAS- EN KLEEDRUIMTEN

Het college van burgemeester en wethouders heeft vanmorgen ingestemd met de verdeling van de gereserveerde subsidie van 595.263 voor was- en kleedruimten op een drietal buitensportaccommodaties in de gemeente.
Het gaat daarbij om de volgende sportaccommodaties: voetbalcomplex S.V.C. Standdaarbuiten, voetbalcomplex voetbalvereniging Klundert en korfbalcomplex V.I.O.S. Willemstad. Bij deze buitensportaccommodaties zijn volgens de normen van het NOC*NSF te weinig was- en kleedruimten aanwezig.

Het totaalbedrag van 595.236 wordt als volgt verdeeld:
- Korfbalvereniging V.I.O.S.
:
197.000

- Voetbalvereniging
Klundert:
197.000

- Voetbalvereniging
S.V.C.:
197.000

- Voetbalvereniging S.V.C. ontvangt een
sloopvergoeding: 2.500
- Onvoorziene
uitgaven:

1.736
Totaal
595.236

Voetbalvereniging Klundert heeft op het moment vier kleedkamers en gaan uitbreiden met vier was- en kleedruimten. Hiermee voldoen ze aan de norm van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, die stelt dat er twee kleedkamers per veld moeten zijn. Voetbalvereniging S.V.C. in Standdaarbuiten heeft een tekort van twee kleedkamers, de bestaande twee voldoen bouwkundig niet meer aan de eisen. Daarom wordt het oude gebouwtje gesloopt en er worden vier nieuwe was- en kleedruimten gebouwd. Korfbalvereniging V.I.O.S. in Willemstad maakt op dit moment gebruik van de kleedkamers van de naburige tennisclub. De tennisclub gaat de oude kleedkamers volledig zelf gebruiken en de korfbalvereniging gaat vier nieuwe was- en kleedruimten realiseren.

De verenigingen krijgen de verplichting om met deze subsidie was- en kleedruimten te realiseren. De verenigingen zorgen verder zelf voor de totale uitvoering, waarbij de ruimten moeten voldoen aan het bouwbesluit en de eisen van de NOC*NSF.

Dit betekent dat de verenigingen zelf onder andere tekeningen aanleveren en vergunningen aanvragen. Daarnaast ligt het toekomstig onderhoud, volgens het recht van opstal, ook bij de verenigingen zelf.