Gemeente Moerdijk


VOORTZETTING ACTIE WILLEMSTAD FLEURIG

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de actie Willemstad Fleurig te stimuleren met een subsidie van 1.700,00 voor 2005 en eenzelfde bedrag voor 2006. De subsidie wordt verleend voor het ophangen van 200 manden met bloemen binnen de vesting. Dit versterkt niet alleen de prettige woonomgeving voor de inwoners van de vesting, maar is ook een visitekaartje voor de bezoekende toerist. De subsidieaanvraag voor het bevestigen van hangmanden buiten de vesting is afgewezen, vanwege de gebrekkige toeristisch-recreatieve meerwaarde hiervan.

Willemstad Fleurig krijgt voor de jaren 2005-2006 een contract aangeboden, zodat ze deze actie kunnen voortzetten. In 2007 is de herijking van het subsidiebeleid afgerond en gaat er een nieuwe subsidieverordening in.
Van tevoren vindt er een overleg plaatst tussen de gemeente en Willemstad Fleurig over de voortzetting van het contract.

De actie Willemstad Fleurig was één van de onderdelen van de Vestingsteden- dagen 2004. Voor de Vestingstedendagen zijn in het voorjaar van 2004 hangmanden met geraniums aan lantaarnpalen en gevels opgehangen. Vanwege de vele positieve reacties wil Willemstad Fleurig deze actie graag voortzetten, zodat de vesting Willemstad er weer net zo fleurig uit gaat zien als tijdens de Vestingstedendagen.