Rijksuniversiteit Groningen

044 - Jan Oosterveld benoemd in Raad van Toezicht Rijksuniversiteit Groningen

Datum: 19 april 2005

Ir. J. Oosterveld is per 1 maart 2005 door de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen. Oosterveld is voormalig senior vice-president van Koninklijke Philips Electronics N.V. In de raad volgt hij mw.drs. A. de Widt-Nieuwenhuizen op. De termijn loopt tot 28 februari 2009.

Jan Oosterveld (Emmen, 1944) studeerde werktuigbouwkunde en fabrieksautomatisering aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 1972 ging hij werken bij de toenmalige Philips-divisie Kleine Huishoudelijke Apparaten. Hierbij vervulde hij verschillende managementfuncties in Barcelona, Drachten en Groningen. In 1983 werd hij R&D en Industrial director van de bedrijfsactiviteiten op het gebied van videorecorders. In 1984 werd Oosterveld benoemd tot directeur. In 1989 richtte hij Philips Key Modules op. Oosterveld werd managing director in 1995 en senior director Corporate Strategy in 1997.

Oosterveld behaalde zijn MBA aan het Instituto de Estudio Superiors de la Empresa in Barcelona. Hij is lid van het bestuur van de Strategic Management Society en doceert geregeld aan Harvard en andere business schools.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is belast met het toezicht op het bestuur en beheer van de universiteit door het College van Bestuur. De Raad telt een voorzitter en vier leden. Behalve de heer Oosterveld zijn dat drs. G.H.B. Verberg (voorzitter), mw.drs. G.A. Cramer, dr. O. von der Gablentz en mr. R.J. Hoekstra. De Raad heeft één vacature.

Noot voor de pers

Meer informatie: afdeling Interne en Externe Betrekkingen RUG, tel (050) 363 44 44, fax (050) 363 63 00, e-mail vpr@bureau.rug.nl