Gemeente Delft CWI Delft scoort beste resultaten

Het Centrum voor Werk en Inkomen is in een landelijke vergelijking van CWI's als beste uit de bus gekomen. Het CWI scoort goed op het gebied van preventie en de afhandeling van een uitkeringsaanvraag. Wethouder Dick Rensen zal op dinsdag 19 april de vestigingsdirecteur, Marianne Kleihorst, persoonlijk feliciteren met deze prestatie. Het CWI is een belangrijke partner in de lokale sociale zekerheidsketen.

Het CWI is de poortwachter in het sociale zekerheidsstelsel. Werkzoekenden kunnen er terecht voor vacatures en aanvragen voor een bijstandsuitkering of de WW. Als centraal punt tussen werkzoekenden en werkgevers, maakt het CWI de arbeidsmarkt inzichtelijk. CWI Delft heeft bewezen dit goed te kunnen. Door goede werkgeverscontacten- krijgt zij steeds meer vacatures. Inmiddels bijna het dubbele van wat er met het ministerie is afgesproken.

Daarnaast houdt het CWI zich ook bezig met de uitkeringsaanvraag. Het voert de rol van poortwachter uit door werkzoekenden niet rechtstreeks door te sturen naar een uitkering: 67 procent van de WWB-aanvragers krijgt een andere oplossing zoals bijvoorbeeld werk of scholing. Bij de WW is dit 27%. Beide percentages stijgen ver boven de richtlijnen uit. Mensen die wel een aanvraag doen, worden door CWI Delft snel geholpen. Van de WW-aanvragen wordt 97% op tijd afgehandeld. Meer dan de helft van de mensen die WW of WWB toegewezen krijgt, stroomt door toedoen van CWI Delft binnen zes maanden uit. Ook dat is een bovengemiddelde score.

CWI Delft is een van de partners in het lokale werkgelegenheidsproject, de Werkagenda. Net als de gemeente, Combiwerk, Mondriaan Onderwijs-groep, het UWV en Werkplan Arbeidsintegratie. De Werkagenda is gericht op een betere Delftse arbeidsmarkt voor mensen die niet gemakkelijk een baan vinden of houden. Zowel de werkgevers als de werkzoekenden kunnen rekenen op ondersteuning van de Werkagenda.

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sharon Buys, communicatieadviseur gemeente Delft, telefoon 015-2602975 of Marianne Kleijhorst, vestigingsdirecteur CWI-Delft, 015-7822740.
-----------------------

---- --