Dell BV Nederland versterkt security-aanbod met Aladdin

IJsselstein, 19 april 2005 - Dell BV Nederland heeft Aladdin gekozen als partner voor de levering van security-oplossingen aan hun zakelijke gebruikers. Dell ervaart in de zakelijke markt in toenemende mate een vraag naar geïntegreerde en gecombineerde beveiligingsoplossingen voor haar systemen. Om haar klanten van dienst te kunnen zijn met een zo compleet mogelijke oplossing, is besloten om de producten en oplossingen van beveiligingsspecialist Aladdin desgevraagd mee te leveren met de Dell systemen in Nederland. Het gaat hierbij zowel om Aladdin's eToken authenticatieoplossing als om de proactieve content beveiligingstoepassing eSafe. Dell levert de producten van Aladdin in eerste instantie alleen in Nederland. In de toekomst wordt de samenwerking mogelijk uitgebreid naar de rest van Europa.

Bij het selecteren van de meest geschikte partner werd Dell bijgestaan door de security-specialisten van SenSecure, een nieuwe Nederlandse firma onder leiding van Bert Kraaikamp, die eerder al diverse management- en directiefuncties heeft bekleed bij onder meer Unisys, Computer Associates en Legato.

Richard Pieters, product manager bij Dell: "We waren op zoek naar een oplossing die enerzijds zeer compleet is, voldoet aan de strengste kwaliteitseisen en toch gebruiksvriendelijk is. Met eSafe en eToken kunnen we nu een totaalpakket bieden, waarmee we zowel op het gebied van authenticatie als contentbeveiliging aan de behoeften van onze zakelijke klanten tegemoet kunnen komen."

Concreet betekent de samenwerking dat mensen van Aladdin intern bij Dell aanwezig zijn om te helpen bij het aanbieden en implementeren van de meest geschikte beveiligingsconfiguraties.

"Digitale bedreigingen nemen in een snel tempo toe. Je ziet dat steeds meer bedrijven totaaloplossingen leveren en security is daar een essentieel onderdeel van. We zijn dan ook verheugd dan Dell zo enthousiast is over onze producten en deze als beveiligingstoepassing met hun producten in de markt gaat zetten", aldus Pieter Zeer, New Business manager bij Aladdin Western Europe.

De belangrijkste producten van Aladdin zijn eToken en eSafe. De eToken is een klein eenvoudig op de usb-poort van de computer aan te sluiten apparaatje. Hiermee wordt een tweevoudige identificatie geactiveerd. Alleen met de token én een password wordt toegang tot de computer verleend.

eSafe is een softwarepakket dat alle in- en uitgaande data filtert en controleert. Zo wordt spam voorkomen, bekende en onbekende virussen en spy-ware verbannen en websites met een ongeoorloofde inhoud geweerd. Buitenstaanders krijgen hierdoor geen kans in het netwerk te infiltreren.

v.l.n.r. Bert Kraaikamp, Richard Pieters, Pieter Zeer


* Een hoge resolutie afbeelding is op te vragen via: aladdin@whizpr.nl

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.Aladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) is a trusted and diversified information-technology supplier and partner, and sells a comprehensive portfolio of products and services directly to customers worldwide. Dell, recognized by Fortune magazine as America' most admired company and No. 3 globally, designs, builds and delivers innovative, tailored systems that provide customers with exceptional value. Company revenue for the past year was $49.2 billion. For more information about Dell and its products and services, visit www.dell.com.