Gemeente Tilburg

19-4-2005
Uitbreiding fietsenstalling Heuvel
Nieuwe stalling voor brommers en motoren in garage Tivoli

Vandaag dinsdag 19 april start de gemeente met de uitbreiding van de fietsenstalling Heuvel. In deze stalling wordt een nieuw systeem ingebouwd.

Het nieuwe systeem wordt geplaatst in de stalling op de plaats waar voorheen de brommers stonden. Door het verplaatsen van de brommers komt er ruimte in deze fietsenstalling voor 220 extra fietsen. De extra plaatsen worden mede gecreëerd door gebruik te maken van een tweelaags fietssysteem Easy-lift van de firma Fibrokap. De totale capaciteit van fietsenstalling Heuvel wordt hiermee 1120. Als het nieuwe systeem een succes blijkt, dan wordt het in de hele stalling toegepast. Hierdoor zouden er nog eens ±170 extra plaatsen bijkomen.

Stalling voor brommers en motoren
Tot 1 mei a.s. kunnen brommers nog gestald worden in de fietsenstalling Heuvel. Vanaf maandag 2 mei a.s. verhuist de brommerstalling naar de Tivoli garage. Daar vervallen ongeveer 20 parkeerplaatsen. In deze nieuwe stalling kunnen ook motoren geparkeerd worden. Deze stalling is tot 1 juni a.s. gratis. Daarna geldt een tarief van 1,00 per stalling. De ingang van de brommer- en motorstalling komt in de Veemarktstraat. De stalling krijgt een geautomatiseerd systeem.