Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EBM Software lanceert OLAP4All versie 2.0

Op de MySQL Users Conference in Santa Clara, 18 tot en met 21 april 2005

Versie 2.0 van OLAP4All is uitgerust met een intuïtieve pagina ontwerper. De gebruiker kan nu met simpele `point en click'-technologie een keuze maken tussen meerdere visuele componenten. Met grafieken, tabellen, tekst en afbeeldingen kan men zodoende zijn eigen `front-end' opmaken. `Drill down' bij grafieken en tabellen is standaard, net zoals de waardefilter en het sorteren van meerdere kolommen. Tevens kan er voor worden gekozen de `Higher level rollups' in grafieken uit te schakelen. Ieder visueel component kan op een pagina door simpele aanpassingen in lettertype, achtergrondkleur etc. compleet worden afgestemd op de wensen van de gebruiker.

The OLAP4All cliënt is toegankelijk met een Java applet in een browser of via een Java thin cliënt. The OLAP4All wordt geleverd met een menu waarin de gebruiker toegang heeft tot meerdere rapporten of toepassingen. Het is mogelijk gegevens in tabellen rechtstreeks te exporteren naar een extern programma zoals bijvoorbeeld MS Excel of Open Office. Rapporten kunnen worden bewaard als PDF bestanden en grafieken als afbeeldingen voor bijvoorbeeld gebruik in presentaties.

OLAP4All onderscheidt zich van bestaande software door:
- Lage licentie en support kosten

- Flexibele toegang tot meerdere databases
- Eenvoudig te gebruiken `front-ends' volledig in te richten naar wens van de gebruiker

- Simpele administratie, vrijwel geen training nodig.
- Schaalbaarheid voor wijdverbreid gebruik in een organisatie.

MySQL
EBM Software werkt nauw samen met MySQL and levert OLAP-functionaliteit als toevoeging op de MySQL database. Vandaag de dag heeft MySQL meer dan 6 miljoen installaties wereldwijd. OLAP4All is een uitermate effectieve OLAP oplossing boven op MySQL. "De nieuwe kenmerken in OLAP4All zijn het antwoord op de meeste behoeften van onze klanten." Aldus Mika Asikainen, Partner Manager van MySQL AB. "Ze maken OLAP beter toegankelijk voor eindgebruikers en plaatst ons daarmee voorop op de concurrentie."

Over EBM Software en OLAP4All
EBM is een ambitieuze groep de IT professionals, gespecialiseerd in Business Intelligence en Management Informatie Systemen. EBM Software introduceerde OLAP4All voor het eerst in 2004 op de markt. OLAP4All is het eerste product Business Intelligence product dat speciaal voor kleine en middelgrote bedrijven werd ontworpen. OLAP4All's strategie over gebruik en kosten stelt de nieuwe norm op de Business Intelligence markt.

Waardenburg, 19 april, 2005

EBM Software B.V.
Steenweg 17b 1e - 4181 AJ Waardenburg
Tel : +31 (0) 418 657490 - Fax : + 31 (0) 418 657499 www.olap4all.com

Info: info@olap4all.com
Otto Roem CEO of Hans-Peter Smit CTO

---- --