Politie Amsterdam-Amstelland

Medewerksters winkel overvallen op Hoekenrode
19-4-2005. Zaterdagmiddag rond zes uur werden medewerksters van een winkel aan het Bijlmerplein beroofd van de dagopbrengst.

De medewerksters waren na sluitingstijd met een onbekend geldbedrag lopend onderweg naar de bank toen zij bij de onderdoorgang bij Hoekenrode door twee mannen van achteren werden benaderd. Ze werden vastgepakt en bedreigd. Vervolgens werd de tas met geld weggegrist. De daders renden vervolgens weg in de richting van de Zeeman.

De recherche van Bureau Linnaeusstraat vraagt getuigen zich telefonisch te melden via: 0900-8844.
Verstandelijk gehandicapte vrouw beroofd
getuigen gezocht
19-4-2005. Maandagavond rond elf uur werd in de Sumatrastraat een 33-jarige verstandelijk gehandicapte vrouw door twee mannen van haar tas beroofd. Ze wilde net haar woning binnengaan toen zij door twee negroïde mannen werd aangesproken. Eén van hen gaf de vrouw een klap waardoor ze ten val kwam. De daders rukten haar tas weg en renden weg. De wijkteamrecherche van het bureau Balistraat zoekt getuigen van deze straatroof. U kunt bellen met: 0900-8844.
Henneplantage straalt veel warmte uit

19-4-2005. Agenten troffen maandagochtend een hennepplantage aan in het Westelijk Havengebied. De gebruiker van het pand kreeg argwaan toen een van de muren een onverklaarbare warmte uitstraalde. Agenten stelden vast dat er in het aangrenzende pand een hennepplantage zat.

De dienders namen de installatie en de 550 planten in beslag. Het energiebedrijf stelde vast dat er sprake was van diefstal van stroom en heeft aangifte gedaan. Er werden geen personen aangetroffen.
---