Gemeente De Ronde Venen


Gemeente treft verkeersmaatregelen bij St. Jozefschool

De situatie rond de St. Jozefschool geeft aanleiding tot het nemen van maatregelen. De gemeente is begonnen met het plaatsen van borden. Andere werkzaamheden staan gepland rond week 18 (mei-vakantie). Hiermee verhelpt de gemeente op korte termijn de belangrijkste gevoelsmatige knelpunten.

De gemeente is vorige week begonnen met het verduidelijken en uitbreiden van tijdelijke verboden. Dit betreft ondermeer het volgende:


- Omdat het Tuinderslaantje en de tijdelijke bouwweg twee aparte wegen zijn, is de geslotenverklaring voor vrachtwagens tijdens de schoolspits' nu bij beide wegen geplaatst. Daarover kan geen misverstand meer zijn.


- In het Tuinderslaantje en het aangelegen parkeerterrein wordt erop toegezien dat geen bouwmaterialen op de weg en parkeerplaatsen worden opgeslagen.


- De Kerklaan en Roerdomp zijn voorzien van een stopverbod. Met borden is aangegeven dat men daar niet meer mag parkeren of stilstaan. Een wachtlocatie voor vrachtwagens is bij Voorbancken. De route erheen is aangegeven, komende van af de N212.


- De basisschool onderzoekt de haalbaarheid van het werken met verkeersbrigadiers.

Rond de mei-vakantie van de basisschool zullen aanvullende maatregelen getroffen worden, waaronder:


- Herstellen van de bouwhekken.


- Aanbrengen van twee tijdelijke bussluizen in de bouwweg, die het voor personenauto's onmogelijk maken van de bouwweg gebruik te maken.


- Het aanbrengen van niet-overrijdbare middengeleider aan het begin van in het Tuinderslaantje om inhalen te voorkomen.


- Het instellen van een stopverbod ter hoogte van de middengeleider ter wille van de doorstroming.


- Het verwijderen van de uitritconstructie en het instellen van een voorrangsregeling. Hiervoor worden borden geplaatst en haaietanden' op de rijbaan aangebracht.

De genomen en nog te nemen maatregelen zijn op 18 april tijdens een ouderavond op de St. Jozefschool besproken/toegelicht. Daar bleek dat de plek van de bouwweg als grootste knelpunt gezien werd. In de tweede helft van mei zal het college van B&W voorstellen doen om de verkeerssituatie waar mogelijk verder te verbeteren. Hierbij zal in elk geval aandacht besteed worden aan mogelijke alternatieven voor de bouwweg.