Ingezonden persbericht


Tilburg, 19 april 2005

Agnes Kant over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Op maandag 18 april werd in het Elisabeth-ziekenhuis in Tilburg een debat georganiseerd over de WMO, Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Voor de SP voerde Tweede-Kamerlid Agnes Kant het woord en riep op tot verwerping van deze nieuwe maatregel in de zorg. Op Webradio Tomaat kunt u een deel van het debat én een exclusief interview met Agnes Kant beluisteren.

Volgens Kant zijn er drie goede redenen om de WMO te verwerpen. Ten eerste betreft het hier een bezuinigingsmaatregel en zal het niveau van de zorg daardoor zeker dalen. Ten tweede is de WMO een 'truc' van de overheid om onder de wettelijke zorgplicht uit te komen. En tenslotte maakt de WMO burgers voor een groot deel van de gezondheidszorg afhankelijk van een willekeurige lokale overheid en kunnen er grote verschillen ontstaan tussen diverse gemeenten.

Op SP Webradio Tomaat hoort u een deel van het debat waarin Agnes Kant uitlegt wat volgens haar de WMO gaat betekenen voor mensen die afhankelijk zijn van zorg. In het interview gaat Kant verder in op de gevolgen van deze Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

SP Tilburg heeft een Werkgroep WMO met mensen die vooruitlopend op invoering van deze wet willen meedenken over de gevolgen daarvan en hoe we daar in Tilburg mee zouden moeten omgaan. Leden die zich willen opgeven voor deze werkgroep kunnen terecht bij SP raadslid Bart van de Camp (013-5437288) of e-mail.

Webradio Tomaat: www.tilburg.sp.nl/radio