Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 19 april

Alkmaar 19-04-2005 - 14.30 uur

Waar jij voor staat is nodig op straat

Alkmaar, dinsdag 19 april 2005.

Met deze slogan start de politie Noord-Holland Noord de werving van nieuwe politieagenten. In het korps is plaats voor 40 politiemedewerkers (opleidingsniveau 3) en 20 allround politiemedewerkers (niveau 4). De opleiding gaat in 2006 van start.

De politiemedewerker handelt eenvoudige en overzichtelijke delicten af en voert complexe controles uit. De allround politiemedewerker voert in grote lijnen hetzelfde werk uit, maar de moeilijkheidsgraad ligt hoger.

Landelijk staat diversiteit in het personeelsbestand hoog in het vaandel. Ook de politie Noord-Holland Noord draagt daar haar steentje aan bij. Bij de werving zal daarom veel aandacht geschonken worden aan bereiken en aanstellen van allochtonen.

Gegadigden kunnen hun belangstelling kenbaar maken door telefonisch contact op te nemen met Mike Olmberg, de wervings- en selectiefunctionaris (072 549 7982). Informatie over de beide functies is ook te vinden op www.politie-werving.nl. Ook kan gebeld worden met de Banenlijn: 0800 6096.

Verkeerscontroles

Alkmaar, maandag 18 april 2005.

Maandag werden op verschillende wegen in de regio verkeerscontroles gehouden waarbij de volgende resultaten werden geboekt.

Hoorn

Op de Willemsweg werden een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Een onbekend aantal voertuigen passeerden het meetpunt. Vijf van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u. Daarnaast werden twee autobestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.

Hoogwoud

Eenzelfde soort controle werd uitgevoerd op de Koningspade in Hoogwoud en de Spanbroekerweg in Spanbroek. Twee bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg ook hier was 75 km/u de hoogst gemeten snelheid terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 50 km/u.

Heiloo.

Ook in Heiloo werd een snelheidscontrole gehouden en wel op het Malevoort en de Boekenstein ter hoogte van daar gelegen scholen. Deze controle werd mede gehouden op verzoek van buurtbewoners en ouders van schoolgaande kinderen en vond plaats tussen 15.00 en 16.00 uur. Ruim
100 voertuigen passeerden het meetpunt. Het overgrote deel reed langzamer dan de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 50 km/u. Vier bestuurders werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/u.

Lambertschaag

Op de Dijkweg werden tijdens een controle 23 bestuurders bekeurd. Twintig van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier
118 km/u op een weggedeelte waar een snelheidsbeperking geldt van 80 km/u. Twee bestuurders droegen geen veiligheidsgordel en één bestuurder werd bekeurd omdat hij vanuit zijn auto telefoneerde zonder daarbij gebruik te maken van een handsfree set.

Alkmaar

Woensdag 19 april 2005 werd een controle gehouden op de Frieseweg. Tijdens deze controle werden 10 autobestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Eén bestuurder negeerde een stopteken en één bestuurder werd bekeurd in verband met een technisch mankement.

Later op de dag werden in dezelfde stad op de Kanaaldijk en de Laan van Straatsburg nog twee controles gehouden. Er wordt in Alkmaar-Noord veel aandacht besteed aan bromfietscontroles omdat uit onder andere buurtbijeenkomsten blijkt dat bewoners veel overlast ervaren van bromfietsers die te hard en roekeloos rijden en/of teveel lawaai maken. Tijdens deze controles werden 86 snor/bromfietsen gecontroleerd. Hierbij werden 64 bestuurders bekeurd. In 34 gevallen had betrekking op het overschrijden van de constructiesnelheid. De overige overtredingen hadden vooral betrekking op technische mankementen.

Vier verdachten overval geldloopster aangehouden

Wieringerwerf, dinsdag 19 april 2005.

De politie heeft de afgelopen twee maanden vier verdachten aangehouden inzake de overval op een financieel medewerkster van een bedrijf uit Wieringerwerf, gepleegd op maandag 27 december 2004. De vierde en laatste verdachte, een 21-jarige man uit Amsterdam, is gisteren geleid voor de rechter-commissaris in Alkmaar en is in bewaring gesteld.

De vrouw wilde op maandag 27 december 2004 omstreeks 15.30 uur de dagopbrengst van het bedrijf afstorten bij de Rabobank aan de Brinkweg. Het ging om een flink geldbedrag. Ze werd vlakbij de bank door een man in haar gezicht gespoten met een spray waarna hij er met haar tas met inhoud vandoor ging. Hierna is de recherche begonnen aan een groot onderzoek. Gaandeweg kregen de rechercheurs zicht op de vier verdachten van 19, 19, 21 en 21 jaar oud. Ze komen respectievelijk uit Nieuw Vennep, Schagerbrug, Diemen en Amsterdam. Op 14 februari 2005 werd de eerste arrestatie verricht en de laatste verdachte, de man uit Amsterdam, werd vrijdag 15 april aangehouden. Hij zit nu, samen met de man uit Diemen, nog vast in afwachting van de terechtzitting.

Man aangehouden na huiselijk geweld

Alkmaar, maandag 18 april 2005.

Maandagavond is een 36-jarige Alkmaar in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn vrouw te hebben bedreigd. Het echtpaar kreeg woorden met elkaar waarbij de man de vrouw met de dood bedreigde. Daarnaast dreigde hij de woning in de brand te steken. De man is na zijn aanhouding voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na inbraak in winkel

Hoorn, dinsdag 19 april 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 39-jarige man uit Hoorn aanhouden op de Koerenbloem. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een inbraak te hebben gepleegd in een winkel aan de Korenbloem. Hij was in de winkel gekomen door het vernielen van een raam. Vanuit het bedrijf is een onbekende hoeveelheid rookartikelen weggenomen. Aan de hand van een signalement kon kort daarop de verdachte worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Inbraak bedrijf

Anna Paulowna, dinsdag 19 april 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Smidsweg. De daders kwamen in het pand door het vernielen van een raam. De eigenaar kon nog niet precies aangeven wat er is weggenomen. In ieder geval mist hij een 3-tal LCD-schermen en een aantal fotocameras.

Computers gestolen uit woning

Heerhugowaard, dinsdag 19 april 2005.

Vandaag heeft de bewoner van een woning aan de Dinkel aangifte gedaan van diefstal van goederen uit zijn woning. De inbraak vond plaats in de nacht van zondag op maandag. Het is niet duidelijk hoe men in de woning is gekomen. Vanuit het huis zijn een laptop computer en een spelcomputer weggenomen. Ook bleek een fotocamera te zijn verdwenen.