Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bezoek Kahuna tijdens TINE op stand 407 in de Holland Hal van de RAI

Kahuna introduceert Vulnerability Management

Amersfoort, 19 april 2005 - Kahuna, marktleider in veilige en altijd beschikbare digitale communicatie, introduceert een nieuw beveiligingsconcept: Vulnerability Management. Vulnerability Management biedt een set aan instrumenten om vanuit een bedrijfseconomisch perspectief naar risico's en maatregelen te kijken. Kahuna maakt gebruik van de risk management-oplossingen van Foundstone McAfee.

"Risico's kun je calculeren. Welke risico's loop je, en wat heb je er voor over of kun je betalen om ze af te dekken? Bedrijven hebben geen onuitputtelijk budget. Bovendien veranderen de risico's met de zich snel ontwikkelende bedreigingen. Het gaat erom de juiste prioriteiten te stellen. Dan moet je eerst goed in kaart hebben wat je hebt en wat je wilt beschermen." Dat zegt Rhett Oudkerk Pool, CEO van Kahuna.

Met Vulnerability Management biedt Kahuna een totaal aan concepten, producten en services om informatiebeveiliging op strategisch niveau af te handelen. Wat houdt het precies in? Oudkerk Pool: "Wij kijken naar drie dingen. Allereerst inventariseren en waarderen we de 'assets' van de onderneming. Wat is er aan waarde in huis en welke processen nodig zijn om die waarde te creëren en in stand te houden. Je kijkt dus ook naar de bedrijfsprocessen. Dan brengen we de kwetsbaarheden in kaart en de impact die mogelijke inbreuken met zich meebrengen. Als derde analyseren we de bedreigingen en de kans daar het slachtoffer van te worden. Al deze variabelen zetten we tegen elkaar af. Het stelt je in staat prioriteiten te stellen en te budgetteren. Het is een dynamisch en doorlopend proces, omdat de risico's en het risicoprofiel voortdurend in beweging zijn."

Kahuna Groep

Kahuna ondersteunt organisaties met het onder controle brengen van informatiestromen. Vandaar het credo: control the flow. Kahuna biedt snelle, veilige en altijd beschikbare technologie, specifiek gericht op werken op afstand, informatiebeveiliging, IP telefonie en eCRM. Kahuna onderscheidt zich doordat oplossingen altijd in de vorm van beheerde diensten worden geboden. De klant koopt dus geen complexe technologie maar toepasbare functionaliteit. Service en innovatie staan hoog in het vaandel. Kahuna is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1997 en gevestigd in Amersfoort. Kahuna heeft ongeveer 65 medewerkers in dienst. Kijk voor meer informatie op www.kahuna.nl.

Het Weekblad Intermediair heeft Kahuna in 2004 opgenomen in de top-20 van innovatieve ICT bedrijven. Kahuna is voor het derde opeenvolgende jaar te vinden in de Deloitte Fast50 (Nederland) en Fast500 (EMEA) van snelgroeiende hightech-bedrijven. Kahuna is winnaar van de ComputerPartner Award 2003 voor de meest innovatieve reseller en van de ICT Company Award 2002.

Perscontacten

Kahuna:
Theo Loth
Loth PR Writing & Consultancy
+31 (0)652 322 210
theo@loth.nl