Persberichten 19 april 2005

\s-Hertogenbosch 19-04-2005

DRUGS INBESLAGGENOMEN

's-Hertogenbosch - Bij een 32 jarige man uit Den Bosch zijn op 18 april 2005 ruim 29 grams harddrugs inbeslaggenomen en een groot geldbedrag. De man werd gecontroleerd op het Hinthamereinde te Den Bosch. Hij is inverzekering gesteld.

BEDREIGING

Rosmalen - Op 18 april 2005 omstreeks 16.45 uur is op de Deken van Roestellaan te Rosmalen een 21 jarige jongen uit Rosmalen bedreigd met een mes. Het slachtoffer zag twee jongens die fietsbanden aan het leksteken waren bij het NS station en zei hier iets van. Ook wist jij een van de jongens vast te pakken in afwachting van de komst van de politie. Echter hij werd toen door de andere jongen met een mes bedreigd en moest de jongen laten gaan. De politie verzoekt mensen die iets gezien hebben contact met haar op te nemen.

MAN MISHANDELD

's-Hertogenbosch - Een 47 jarige man uit Lith is op 18 april 2005 mishandeld door een nog onbekend gebleven jongen. De man betrapte de jongen op heterdaad bij een inbraak in een auto aan de Victorialaan te Den Bosch. Toen hij de jongen wilde aanhouden werd hij in zijn gezicht geslagen en raakte hierbij licht gewond. De verdachte wist hierdoor te ontsnappen.

AANRIJDING LETSEL

Odiliapeel - Bij een aanrijding op de Pastoor van Houtstraat te Odiliapeel op 18 april 2005 omstreeks 18.45 uur is een 33 jarige automobilist uit Odiliapeel met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Het slachtoffer kreeg geen voorrang van een 25 jarige bestuurder van een bestelbus uit Odiliapeel. Door de klap van de aanrijding kwam de auto van het slachtoffer tegen een boom tot stilstand en belandde de bestelbus boven op een vijver in de achtertuin van een woning. De vijver werd hierdoor vernield.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Maren-Kessel - Van een 41 jarige automobilist uit Maren-Kessel is op 18 april 2005 zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed met een snelheid van 140 km. over de Wildsedijk te Maren-Kessel, waar 80. is toegestaan. Ook een 41 jarige automobilist uit Lith moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij met een snelheid van 156 km over de Wildsedijk reed. Een 21 jarige automobilist uit Oss moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij met 160 km. over de Wildsedijk reed en een 43 jarige automobilist uit Lith reed 142 km en was ook zijn rijbewijs kwijt.
Tijdens de snelheidscontrole op 18 april 2005 tussen 18.30 uur en 21.00 uur werden 150 automobilisten gecontroleerd en in totaal 9 automobilisten bekeurd. Hiervan moesten er 4 hun rijbewijs inleveren.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Cuijk- Maandagavond kreeg de politie de melding dat enkele personen een man mishandelden en een vrouw met een bijl bedreigden in de Vierlanderdreef. In de Prof van de Brinkstraat en de Rozenobel zijn vier mannen uit Cuijk aangehouden (17, 24, 43 en 50 jaar) op verdenking van betrokkenheid bij deze mishandeling en bedreiging. Drie verdachten (24, 43 en 50 jaar) zijn voor nader verhoor en onderzoek inverzekering gesteld.

VERKEERSONGEVAL

Grave- Maandagavond zijn bij een verkeersongeval op de Arnoud van Gelderweg twee personen gewond geraakt. Een 24 jarige man uit Nijmegen reed in de richting van Nijmegen en raakte in de bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en raakte op de verkeerde weghelft terecht. Een 26 jarige automobilist uit Wijchen kon de man niet meer ontwijken. Een vrouwelijke inzittende (leeftijd en woonplaats onbekend) is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 24 jarige man is eveneens met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

MAN AANGEHOUDEN

Velp NB- Maandagmiddag is op de Elftweg een 25 jarige automobilist uit Cuijk aangehouden. Bij controle door een surveillerende agent bleek dat, vanwege gebreken aan het voertuig, het kentekenbewijs moest worden ingevorderd. De man weigerde het kentekenbewijs te overhandigen. Hierop is hij aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

RIJBEWIJS EN AUTO INBESLAGGENOMEN

Heesch - Van een 29 jarige automobilist uit Nijmegen is op 19 april 2005 zijn rijbewijs ingevorderd en tevens zijn auto inbeslaggenomen. De man reed met zijn auto omstreeks 09.50 uur op de A2 te Vught en haalde daar over het verdrijvingsvlak enkele auto's in. Vervolgens reed de man in zijn auto met een snelheid van ongeveer 130 km. op slechts enkele meters achter een motorrijder Vanaf de A2 sloeg de bestuurder op het laatste moment af naar de N59 richting Oss. Hier versnelde de bestuurder weer naar 130 km. terwijl ivm de wegwerkzaamheden slechts 90 mocht worden gereden. De bestuurder versnelde naar 150 km en haalde over de smalle rijstroken diverse voertuigen in, terwijl de maximumsnelheid ivm wegwerkzaamheden inmiddels 70 km. is. Herhaaldelijk claxonneerde de bestuurder, kennelijk met de bedoeling dat voor hem rijdende auto's opzij gingen. Nadat de N59 overging in de A59 onder Heesch lukte het de onopvallende politiewagen deze automobilist een stopteken te geven. De bestuurder krijgt een proces-verbaal voor rijden op verdrijvingsvlak, kleven, overschrijden maximumsnelheid, alsmede het in gevaar brengen van andere weggebruikers. Omdat het hier een zgn. beginnend bestuurder betrof, werd ook de auto van de man inbeslaggenomen. De bestuurder gaf als reden voor zijn rijgedrag op, dat hij haast had ivm een afspraak.