Politie Gelderland-Midden

Doesburg - Doesburger aangehouden na dreiging met pistool
Publicatiedatum: 19-04-2005

De politie van Doesburg heeft maandagavond een 20-jarige man uit Doesburg aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou een achttienjarige plaatsgenoot met een pistool hebben bedreigd. Het slachtoffer wist te ontkomen en waarschuwde de politie. Tegenover de agenten verklaarde het slachtoffer dat de verdachte Doesburger, een bekende van hem, op de Prins Hendrikstraat een pistool had laten zien naar aanleiding van een eerder conflict. Een en ander was bedreigend op het slachtoffer overgekomen. Even later zagen andere agenten de 20-jarige verdachte op de Halve Maanweg rijden op een brommer. De man kon vervolgens worden aangehouden. Een wapen is vooralsnog niet aangetroffen. Het onderzoek wordt vandaag voortgezet; de verdachte Doesburger wit nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - maaltijdkoerier beroofd: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 19-04-2005

Op de Merwedestraat in de wijk Presikhaaf in Arnhem is maandagavond een maaltijdkoerier beroofd. Het slachtoffer, een zeventienjarige jongen, bleef daarbij ongedeerd. In verband met het onderzoek doet de politie een beroep op getuigen. De beroving moet volgens het slachtoffer omstreeks acht uur hebben plaatsgevonden toen hij op de brommer op weg was naar de zaak, nadat hij een bestelling had afgeleverd. Op de Merwedestraat werd hij door twee onbekenden tot stoppen gedwongen die hem naar zijn portemonnee vroegen. Een van de twee wist vervolgens de portemonnee van het slachtoffer af te pakken, waarna beide mannen er met de buit vandoor gingen. Volgens het slachtoffer zou het gaan om twee mannen met een negroïde uiterlijk. De een zou ongeveer 20 jaar zijn, de ander iets ouder en tussen de 20 en 25 jaar oud zijn. Beiden waren in het donker gekleed en zouden zijn weggevlucht richting Scheldestraat. Het slachtoffer ging vervolgens naar zijn werk waar hij de politie waarschuwde. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien worden gevraagd de politie te bellen via 0900-8844. Kent u de daders maar kennen zij u ook? Bel dan anoniem met `M' via 0800-7000 of kijk op www.meldmisdaad.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer opgepakt na mishandeling vriendin
Publicatiedatum: 19-04-2005

De Arnhemse politie heeft maandagmiddag in de wijk Presikhaaf een 28-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 25-jarige vriendin. Het stel zou in de woning ruzie hebben gekregen waarna de Arnhemmer zijn vriendin zou hebben geslagen en geschopt. Buurtbewoners waarschuwden de politie. Toen enkele agenten poolshoogte kwamen nemen troffen zij het slachtoffer aan. Zij bleek verwondingen te hebben opgelopen en verklaarde zojuist door haar vriend te zijn geslagen. De man, die ook nog in de woning verbleef, werd daarop aangehouden en is ingesloten.

In de avonduren, omstreeks zeven uur, werd eveneens in de wijk Presikhaaf een 27-jarige Arnhemmer aangehouden. De man zou zijn 31-jarige echtgenote met de dood hebben bedreigd na een ruzie. De vrouw waarschuwde de politie, die de man in de echtelijke woning aanhield. De man is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - Dierenaar aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 19-04-2005

Een 41-jarige man uit Dieren is maandagochtend door de politie in zijn woonplaats aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De Dierenaar wordt ervan verdacht zijn 31-jarige vriendin te hebben bedreigd met de dood. Ook zou hij haar bij een ruzie eerder met een autoradio op het hoofd hebben geslagen, aldus de verklaringen van het slachtoffer. De vrouw meldde zich maandag bij de politie voor aangifte. Agenten gingen daarop naar de woning van het stel, waar de Dierenaar werd aangehouden. De man is voor verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Didammer met auto van vader aan de haal
Publicatiedatum: 19-04-2005

De Arnhemse politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag proces-verbaal opgemaakt tegen een zeventienjarige jongen uit Didam wegens onder meer het rijden zonder rijbewijs. De knaap was er vandoor gegaan met de auto van zijn vader, zo bleek later. Surveillerende agenten zagen omstreeks kwart over drie 's nachts een auto over de Walburgstraat in verboden richting rijden. De agenten wilden daarop de bestuurder aanspreken, maar die ging er vol gas vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. De rit ging via de John Frostbrug naar Arnhem Zuid. Op de Gelderse Rooslaan schampte de wagen een trolleymast maar reed evengoed door richting centrum. Op de Nelson Mandelabrug gaf de bestuurder het op en stopte. De jongen gaf toe zonder rijbewijs te hebben gereden. Hij zou volgens zijn verklaring de slaap niet hebben kunnen vatten en had besloten om ritje te maken met de auto van zijn vader. De jongen is met enkele processen-verbaal aan zijn ouders overgedragen. De auto had als gevolg van de aanrijding schade opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - hennepkwekerijen ontmanteld

Publicatiedatum: 19-04-2005

Bij een aantal woningen in de wijk Immerloo heeft de Arnhemse politie, in samenwerking met de afdeling Verdovende Middelen drie hennepkwekerijen ontmanteld. In totaal 541 hennepplanten werden aangetroffen. Naast de hennepplanten werd de gebruikelijke kwekerijapparatuur in beslaggenomen. Alle in beslag genomen goederen zijn later vernietigd. Bij de ontmantelingen werden door het energiebedrijf illegale stroomaftappingen geconstateerd. In totaal 4 stroommeters werden meegenomen. Tegen een 27-jarige vrouw en een 23-jarige man, beiden uit Arnhem, is proces-verbaal opgemaakt. De politie was de kwekerijen op het spoor gekomen na klachten van stankoverlast en anonieme tips.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---