Ingezonden persbericht


Brocade en Emulex bieden samen eenvoudige SAN-beheertool

Heldere wizards voor eenvoudige installatie van een SAN

Tilburg, 19 april 2005 - Emulex Corporation (NYSE: ELX) en Brocade Communications Systems, Inc. (Nasdaq: BRCD) introduceren de EZPilot SAN multivendor beheer-wizard, een samen ontwikkelde installatie- en beheertool speciaal voor hun switches en Host Bus Adaptors. Deze zorgt ervoor dat de complexiteit vermindert, die verbonden is met de inzet en het beheer van SAN's.

EZPilot vereenvoudigt de installatie en indeling van een SAN door een heldere navigatie via wizards. Deze activeren de benodigde onderdelen, zoals Host Bus Adapters, switches en storage arrays van diverse leveranciers. De oplossing is naar verwachting in de zomer van 2005 beschikbaar via OEM.

De introductie van EZPilot is het resultaat van de strategische samenwerking tussen beide bedrijven en richt zich op het vereenvoudigen van het gebruik van SAN's voor grote, middelgrote en MKB-organisaties. Brocade en Emulex hebben het grootste klantenbestand in hun eigen markten en klanten van beide bedrijven kunnen EZPilot inzetten om de reikwijdte van Fibre Channel voorbij het datacenter naar vestigingen en afdelingen uit te breiden.

"Door de nauwe samenwerking met Emulex vergroten we de waarde, het gebruiksgemak en de beheerbaarheid van Storage Area Networks", zegt Tom Buiocchi, Vice-President Worldwide Marketing bij Brocade. "Het Microsoft Simple SAN-programma maakt de hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid van Storage Area Networks toegankelijk voor een grotere variatie van bedrijven."

Een Host Bus Adapter (HBA) is een adapter die servers en storage arrays met het Fibre Channel-netwerk verbindt en zorgt voor het datatransport . HBA's ontlasten de processoren van de servers en de arrays doordat ze veel 'low-level interface-functies' automatisch kunnen uitvoeren.

EZPilot versterkt de unieke beheermogelijkheden van Windows Server 2003, waaronder VDS en MPIO, en sluit aan op het Microsoft Simple SAN-pogramma.

###

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.