Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


19 april 2005


Doetinchem - Inbraak kledingbedrijf


In het weekend (16/18-04) vond er een inbraak plaats in een kledingbedrijf aan de
Nieuwstad. De daders klommen op het dak en maakten een gat in een wand op de eerste verdieping. Binnen werden de winkelrekken leeggehaald. Ontvreemd werd een grote hoeveelheid schoenen van oa de merken Fila en Ecco alsmede (sport)kleding van oa Fila en Adidas.
De ontvreemde goederen heeft men vermoedelijk vervoerd in eveneens gestolen sporttassen. De politie is een onderzoek gestart.


Borculo - Babbeltruc


Een oudere bewoonster van de Beethovenstraat kreeg op maandag(18-04) rond 20.45 uur bezoek van een man. Hij verklaarde op zoek te zijn naar een klein wit hondje en vroeg of hij even mocht bellen. De vrouw liet hem binnen waarna de man om een glas water vroeg.
Tijdens de afwezigheid van de vrouw wist de man uit een tas in de woonkamer oa een bankpas en een identiteitsbewijs weg te pakken. Signalement man: blanke man van ca
40 jaar, lengte 1.85 m, zag er verzorgd uit en sprak ABN, droeg een jack, gebroken wit, met zwarte strepen. Vermoedelijk is de man ook op twee andere adressen actief geweest maar daar werd niets ontvreemd.


Doetinchem - Verkeersongevallen


Een 32-jarige automobilist uit Doetinchem verloor de macht over het stuur in een bocht op de Broekstraat. Hij belandde in een slip en reed rechtdoor het weiland in waar de auto over de kop sloeg en uiteindelijk tot stilstand kwam. Het ongeval gebeurde op maandag (18-04) rond 22.10 uur. De bestuurder bleef ongedeerd maar de auto kon total loss worden weggesleept.
Op dinsdag (19-04) werd er rond 05.30 uur weer een auto in een weiland aan de Broekstraat aangetroffen. Bleek dat een 23-jarige plaatsgenote hetzelfde lot had ondergaan al bleef in dit geval de auto netjes met zijn pootjes op de grond. Ook hier geen letsel maar wel een volledig vernielde auto.


Aalten - Project autogordels


In het kader van de landelijke campagne "Gordel om Gigagoed" gaat de politie Aalten met ingang van maandag 25 april controles uitoefenen op het gebruik van de autogordels van in auto's vervoerde kinderen. Uit een onderzoek in 2004 is gebleken dat 1 op de 3 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar geen gebruik maakt van de autogordel achterin de auto. In 2003 bedroeg dat aantal slechts de helft van de kinderen. De campagne "Gordels om, Gigagoed" probeert het gebruik van de gordels verder te stimuleren. Tijdens de controles, die met name rondom de scholen zullen worden uitgevoerd, zal er bij constatering van overtredingen bekeurend worden opgetreden. Tevens zullen (de onder de jonge verkeersdeelnemers inmiddels fel begeerde) de van de t.v. bekende gordeldieren, genaamd Goochem, en folders worden uitgereikt.
EINDE BERICHTEN


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --