Stadsdeel Zeeburg

Persbericht 19-04-'05: Dagelijks Bestuur presenteert jaarrekening 2004

Het dagelijks bestuur van Zeeburg heeft de jaarrekening 2004 afgerond. In deze rekening verantwoordt het dagelijks bestuur de financiële inkomsten en uitgaven van 2004 aan de stadsdeelraad. Het jaarverslag en de jaarrekening worden behandeld tijdens de raadsvergadering van dinsdag 31 mei 2005.

In de jaarrekening zijn een aantal knelpunten uit het verleden opgelost, zoals de koppeling tussen de financiële en de personele administratie. Deze heeft meer tijd en geld gekost dan was voorzien. Maar het dagelijks bestuur wil 2005 met een schone lei beginnen. De jaarrekening 2004 vertoont dan ook een negatief resultaat van 837.066. In dit resultaat zijn, op advies van de accountant, extra ontvangsten voor erfpacht ( 400.000) en stadsdeelfondsuitkering ( 1.365.000) niet meegenomen. Dat gebeurt in 2005.

Stadsdeelwethouder financiën, Dennis Straat: We hebben zeer kritisch naar de verwerking van de financiële resultaten van het afgelopen jaar gekeken. Op sommige gebieden moesten we er flink met de bezem doorheen. Er zijn bij de voorbereiding van de eerste programmabegroting, ook door de nieuwe opzet, enkele verkeerde inschattingen gemaakt, die nu bij de jaarrekening zichtbaar worden. Ik ben niet tevreden met het negatieve resultaat van de jaarrekening, maar de knelpunten zijn nu tenminste duidelijk en opgelost. Voor 2005 zullen we streng sturen op een goede voortgang.

Het project kwaliteitsverbetering financiële informatievoorziening is het belangrijkste organisatorische speerpunt in 2005. De koppeling tussen de personeels- en financiële informatie wordt gerealiseerd om problemen zoals met de personeelsbegroting 2004 te voorkomen.