Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 19 april 2005

Vijf mannen aangehouden

Politie Twente lost zes zaken van mishandeling en openlijke geweldpleging op.

Hengelo

Door de politie Twente zijn eind maart en begin april vijf mannen aangehouden terzake zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Deze mannen hebben samen, en in verschillende samenstellingen, zes mishandelingen gepleegd. De verdachten, 10,21,23, 24 jaar uit Hengelo en 21 jaar uit Borne hebben inmiddels bekennende verklaringen afgelegd en zijn weer in vrijheid gesteld. De 21 jarige man uit Hengelo bleef wel opgesloten omdat hij nog 60 dagen gevangenisstraf had openstaan.

Eén van de slachtoffers van de mishandeling is drie keer, 23 december, 26 december en 10 januari, door voornamelijk de 24 jarige Hengeloër mishandeld. De verdachte vond het niet leuk dat het slachtoffer een relatie had met zijn ex-vriendin. De 24 jarige verdachte werd bij het plegen van de mishandeling 'geassisteerd' door de andere aangehouden mannen (behalve de 21 jarige man uit Hengelo). Het slachtoffer liep hierbij telkens verwondingen in zijn gezicht en blauwe plekken op. De mishandelingen vonden plaats aan de Onze lieve Vrouwestraat, de Beekstraat en de Walnootstraat in Hengelo.

Op 9 januari 2005 werd de 20 jarige man uit Hengelo ook al aangehouden terzake mishandeling van een 17 jarige jongen uit Ambt Delden en een 18 jarige man uit Hengelo. De 20 jarige man had de 17 jarige jongen een kopstoot gegeven. De 18 jarige man werd geslagen door de 20 jarige man. Beiden raakten gewond aan hun gezicht.

Een 21 jarige man uit Bornerbroek werd op zondag 6 maart omstreeks 6.00 uur mishandeld aan de Beekstraat in Hengelo. Van de aangehouden personen waren hier de 23,20,21 jarige mannen uit Hengelo verantwoordelijke voor. De 20 jarige heeft het slachtoffer met een fles op zijn hoofdgeslagen en de 21 jarige heeft een fiets tegen hem aangegooid. Dit gebeurde ook aan de Beekstraat.

De mannen hebben geen toegang meer in het pand van een horecagelegenheid aan de Beekstraat. Zij hebben de mishandelingen voornamelijk in de omgeving van het pand gepleegd. De verdachten zijn geen onbekenden van de politie. Motief van hun daden is onduidelijk gebleven. Meestal waren zij onder invloed van alcohol en lokten bewust een ruzie of vechtpartij uit. De 20 jarige man is voorgeleid geweest bij de officier van justitie omdat hij bij alle zes zaken betrokken was. De zaak ligt inmiddels bij justitie die de overige verdachten binnenkort zal dagvaarden.

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --