Gemeente Buren


Dorpen in het groen, uw stem telt!

De gemeente Buren is bezig met het opstellen van een groenbeheerplan. De gemeente bestaat uit 270 ha. openbaar groen en er zijn ruim 23000 bomen. De gemeente vindt het belangrijk om te weten hoe u het openbaar groen beleeft. De politiek en wethouder Wim Hompe van groen (ruimtelijk beheer) willen daarom graag uw mening horen.

Op dit moment kennen we 4 onderhoudsniveau's A t/m D, waarvan A het hoogste niveau is, (dat wil zeggen onkruid en zwerfvuil vrij), en D is het laagste niveau (onkruid en zwerfvuil wel zichtbaar aanwezig).

figuurgroenbeheerplan01.jpg figuurgroenbeheerplan02.jpg

Niveau A
Niveau B

figuurgroenbeheerplan03.jpg figuurgroenbeheerplan04.jpg

Niveau
C
Niveau D

Het blijkt dat het huidige niveau van het onderhoud op de begraafplaats overeen komt met niveau B (op een na hoogste niveau), de kernen komen overeen met niveau C (op een na laagste niveau) en het buitengebied zit op niveau D. In het concept beheerplan wordt voorgesteld om het huidige onderhoudsniveau te handhaven om het financieel betaalbaar te houden. Kiest men voor een hoger niveau (niveau A), dan is extra geld nodig. Er moeten dus keuzes gemaakt worden.

Vragen:

1. Vindt u een verschil in onderhoud tussen begraafplaatsen, kernen en buitengebied aanvaardbaar?
2. Vindt u een hoger niveau gewenst en bent u bereid hiervoor meer te betalen?

3. Vindt u het aanvaardbaar dat siergroen (rozen) wordt vervangen door onderhoudsvrij groen (bodembedekkers)? Dan kan binnen het bestaande budget toch een hoger onderhoudsniveau worden verkregen.

Om een beeld te krijgen bij hoe de verschillende niveau's eruit zien, verwijzen wij u naar onze website www.buren.nl. Onder het item Politiek/discussies vindt u deze vragen en kunt u foto's bekijken. Op de site kunt u meteen uw reactie geven. Deze reactie wordt dan wel zichtbaar voor anderen. Wilt u dat liever niet, dan kunt u een e-mail versturen naar gemeente@buren.nl met als onderwerp groenbeheerplan t.a.v. René van Gasteren.

Als u geen internet heeft kunt u uw reactie op bovenstaande vragen binnen 7 dagen opsturen naar de gemeente Buren t.a.v. René van Gasteren (groenbeheerplan), Antwoordnummer 11503 postcode 4020 ZX Maurik.