Provincie Overijssel

Zeven steunorganisaties voor welzijn en zorg gaan samen verder

Gedeputeerde Staten hebben met instemming kennis genomen van het voornemen van zeven steunorganisaties voor welzijn en zorg om samen verder te gaan. Dat zei gedeputeerde Jan Kristen van Grote steden en welzijn bij de aanbieding van de intentieverklaring door de instellingen.

De directeuren van de zeven instellingen (Arcon, Spil Adviesgroep, Equivalent, Steunpunt Minderheden Overijssel (SMO), het Projectbureau Kulturhusen van de Overijsselse Bibliotheekdienst, de Sportraad Overijssel en het Servicecentrum Vrijwilligerswerk Overijssel) tekenden op 4 april een overeenkomst om hun instellingen op te laten gaan in twee nieuwe steunfuncties. Gedeputeerden Jan Kristen en Gert Ranter namen de intentieverklaring vandaag in ontvangst. Met de plannen komen de steunorganisaties tegemoet aan de wens van de provincie Overijssel om de werkzaamheden overzichtelijker, efficiënter en effectiever te organiseren.

De directies van deze organisaties ontwikkelden de afgelopen maanden een plan voor twee steunfuncties:

o ArconPlus: het huidige Arcon beweegt zich op het brede terrein van zorg, jeugdzorg en ouderen. De vraag en behoefte van de cliënten vormt de basis voor de vernieuwing in beleid.

o Maatschappelijke Ontwikkeling en Integratie (MIO): dit wordt een steunfunctie die zich vooral richt op de collectieve maatschappelijke vraagstukken, zoals welzijn, cultuur, ouderen, jeugd, integratiebevordering. Steunpunt Minderheden Overijssel en Equivalent gaan op in deze nieuwe organisatie evenals het projectbureau Kulturhusen van de Overijsselse Bibliotheek Dienst.

De Sportraad en Servicecentrum Vrijwilligerswerk Overijssel (SVWO) blijven in hun huidige opzet bestaan. Dit is omdat deze twee organisaties zich onderscheiden door de inhoud en de aard van het werk. Hun dienstverlening richt zich zowel op de eerstelijns- en tweedelijnszorg, SVWO bijvoorbeeld ondersteunt zowel de vrijwilligersorganisaties als de vrijwilligers zelf. De taken van de Spil adviesgroep worden bij de vier bovengenoemde (nieuwe) instellingen ondergebracht.

De instellingen zullen voor 1 oktober 2005 de intentieverklaring uitwerken tot bedrijfsplannen voor de nieuwe steunorganisaties.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2005 Provincie Overijssel