Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM, POELENBURG EN VIJFHOEK
Politie rolt Zaanse drugslijn op
De politie heeft na onderzoek zeven verdachten aangehouden die worden verdacht van diverse overtredingen van de Opiumwet. Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van klachten uit de buurt over panden waar drugs werden verhandeld. Er was geluidsoverlast, rommel op straat en verslaafden maakten gebruik van portieken om de verdovende middelen te gebruiken.
De politiewijkteams van Zaandam-Zuid (Wilgenstraat) en Poelenburg (Vermiljoenweg) sloegen de handen ineen en werkten samen met de recherche aan deze zaak. Hierdoor kon half maart een 35-jarige Zaandammer, die met een vlucht uit Suriname aankwam, worden aangehouden. De man had ongeveer 800 gram aan bolletjes cocaïne ingeslikt. De 21-jarige Zaandammer die hem op het vliegveld kwam afhalen werd eveneens aangehouden. Deze verdachte heeft vermoedelijk de organisatie van de smokkellijn en de handel in Zaandam in handen gehad.
Op 1 april werd eveneens op de luchthaven een 40-jarige Zaandammer met ongeveer 800 gram aan bolletjes cocaïne aangehouden die ook de bestemming Zaandam hadden. Begin april werden de 45-jarige bewoner van een drugspand aan de Dodonaeusstraat en een 42- en een 32-jarige bewoner van verschillende woningen aan de Wibautstraat aangehouden voor drugshandel. Een 50-jarige Zaandammer die vanuit een auto dealde werd ook opgepakt en ingesloten.
De woning aan de Dodonaeusstraat is intussen door de woningbouwvereniging ontruimd. Gedurende het onderzoek werden drie vuurwapens en diverse steekwapens in beslag genomen. Drie mannen zitten nog vast. De anderen zijn in afwachting van het strafproces heengezonden.

ZAANDAM
Man aangehouden voor drugspost
De politie heeft een 26-jarige man, die illegaal in Nederland verblijft, aangehouden omdat hij verdacht wordt van het meewerken aan drugssmokkel. De verdachte liet pakketjes met verdovende middelen bezorgen op meerdere adressen in Zaandam en liet de nietsvermoedende bewoners de pakketten in ontvangst nemen waarna hij ze later bij hen ophaalde. Omdat een beoogde ontvanger het niet vertrouwde werd de politie ingeschakeld die een uit India afkomstig pakket kon onderscheppen. Toen bleek dat er amfetamine in het pakket verborgen zat werd de verdachte aangehouden. Verder onderzoek leverde nog een pakket uit Afhanistan en één uit Thailand op. Deze pakketten moeten nog op inhoud worden onderzocht. De verdachte werd in bewaring gesteld en zit nog vast.

ZAANDAM
Internetoplichter aangehouden
De politie heeft na een uitgebreid onderzoek een 42-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van oplichting via internet. Er werden meer dan veertig aangiftes van oplichting gevonden uit verschillende politieregio's. De man bood via een advertentiesite op internet artikelen te koop aan die vooruit moesten worden betaald. Vervolgens werden de goederen niet afgeleverd. Voor het internetcontact gebruikte de man een computer van een 29-jarige vriendin. Deze Zaandamse werd ook door de politie aangehouden maar al snel bleek dat zij niets van de fraude wist. Zij is na haar verhoor vrijgelaten. De computer is in beslag genomen voor onderzoek.

13:35 18-APR-05
PURMEREND, BURG. D. KOOIMANWEG

Vier winkeldieven aangehouden

De politie heeft vier mannen in de leeftijden van 17 tot 20 jaar met een woonplaats buiten Nederland ingesloten. De verdachten werden in een supermarkt betrapt en aangehouden door winkelpersoneel na het stelen van diverse goederen. Twee van de mannen hadden geprepareerde tassen bij zich waarvan er één vol was geladen met make-up artikelen met een waarde van meer dan 2600 euro. De verdachten werden in verzekering gesteld en er wordt nog onderzoek gedaan naar een vijfde betrokkene.


09:44 19-APR-05
KROMMENIE
Bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole in Krommenie zijn 19 bromfietsen en 10 snorfietsen aan een nader onderzoek onderworpen. Een tiental voertuigen gaven op de rollenbank te veel vermogen. Een bestuurder had geen bromfietscertificaat en een ander had het wel maar niet bij zich.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-190405


16:00-17:30 18-APR-05
WORMERVEER, WANDELWEG

Weinig boetes voor niet dragen autogordel

Het verkeershandhavingsteam heeft maandagmiddag een gordelcontrole gehouden op de Wandelweg in Wormerveer. Slechts drie inzittenden kregen een boete voor het niet dragen van de autogordel. Verder werd een automobilist bekeurd voor het bellen tijdens het rijden (niet handsfree) en kregen vier bromfietsers een boete voor het rijden met een helm met losse kinband en het niet gebruiken van de aangegeven rijbaan voor bromfietsers (3x).

18:45-21:15 18-APR-05
ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT
ASSENDELFT, NAUERNASEWEG

Twee keer zo hard als toegestaan

Op diverse wegen in Zaanstad werd maandag op snelheid gecontroleerd. Tijdens een mobiele controle op de Heijermanstraat in Zaandam werd maandagavond een hoogste snelheid van 100 km per uur gemeten. Van alle bestuurders overschreed zeven procent de snelheidslimiet van 50 km per uur. Op de Kepplerstraat werd in de ochtend op snelheid gecontroleerd. Het aantal hardrijders was een stuk lager dan op de Heijermanstraat. Slechts drie procent van alle voertuigen reed te hard, de hoogste snelheid bedroeg 67 km per uur.
Op de Nauernaseweg in Assendelft reed maandagavond vijf procent te hard, de hoogste snelheid bedroeg 111 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.

18-APR-05
OOSTHUIZEN, PROVINCIALEWEG N247

Hardrijders

Op de Provincialeweg N247 in Oosthuizen en in Edam werd maandag op snelheid gecontroleerd. In Oosthuizen hield één op de vijftig bestuurders zich 's morgens niet aan de snelheidslimiet van 80 km per uur. In Edam was het aandeel snelheidsovertredingen 's avonds een stuk hoger. Bijna één op de tien weggebruikers reed te hard. De hoogste snelheid bedroeg 108 km per uur.

18-APR-05
WIJDEWORMER, A7

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Op de Pieter Pauwstraat in Zaandam werd maandagavond laat een 42-jarige automobilist uit Zaandam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had ruim drie keer zoveel drank op als toegestaan. Vanwege de hoge alcohollimiet moest de man direct zijn rijbewijs inleveren. Het was overigens niet de eerste keer dat de man met drank op achter het stuur werd betrapt.
Op de A2 in Wijdewormer werd in de nacht van zondag op maandag ook een drankrijder aangehouden. Een 38-jarige man uit Purmerend had de alcohollimiet overschreden en kreeg een proces-verbaal.


01:00 19-APR-05
PURMEREND, ZONNELAAN

Onder invloed

Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag een 56-jarige vrouw uit Purmerend op de Zonnelaan in haar woonplaats aangehouden. De vrouw zat met een slok op achter het stuur van haar auto. Ze had anderhalf keer de alcohollimiet overschreden en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

19:00 16-APR-05
ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk hebben agenten van het verkeershandhavingsteam zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een hardrijder. De automobilist, een 26-jarige man uit Anna Paulowna, reed met een zeer hoge snelheid van 140 km per uur, twee keer de snelheidslimiet, over de Provincialeweg. De man bleek bovendien niet verzekerd te zijn. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een zogenaamde lasergun. Tijdens de controle werden in totaal vijf hardrijders staande gehouden en bekeurd. Ook een bestuurder die geen gordel droeg en een bromfietser die zonder helm reed, ontvingen een boete.

19:01 18-APR-05
EDAM, DIJKGRAAF POSCHLAAN

Dronken man aangehouden in bibliotheek

Een 40-jarige man uit Edam is door de politie aangehouden voor openbare dronkenschap en lokaalvredebreuk. De man weigerde na vordering de bibliotheek te verlaten. De verdachte was in kennelijke staat van dronkenschap en is door toegesnelde agenten aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De volgende ochtend werd hij na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

16:55 18-APR-05
PURMEREND, BOVENLANDSESTRAAT
Dader gebroken neus aangehouden
Een 26-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden na mishandeling van een 45-jarige plaatsgenoot. Na een woordenwisseling over een geldkwestie sloeg de verdachte zijn tegenstander één maal tegen het hoofd. De man werd vervolgens met een gebroken neus, een gezwollen oogkas, een blauw oog en een pijnlijke rug naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is na verhoor heengezonden.


---- --