Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/04)

OOSTERHOUT NB, 19 april 2005

Politie neemt rijbewijs af van dronken automobilist

OOSTERHOUT: Een 55-jarige inwoner van Made raakte zijn rijbewijs kwijt vanwege het rijden onder invloed. De man werd in de nacht van maandag 18 april op dinsdag 19 april rond 02.20 uur door de politie gecontroleerd op de Weststadweg. Het slingerende rijgedrag van deze automobilist was voor de agenten aanleiding om hem te controleren. De man had alcohol gedronken en moest mee naar het politiebureau. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 625 ug/l, terwijl 220 ug /l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten namen meteen het rijbewijs in, wat overigens een standaardprocedure is bij een ademalcoholgehalte van 570 ug/l of hoger. Daarnaast kreeg hij proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur opgelegd. De verdachte is om 03.30 uur weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Boete van 120,- voor winkeldievegge

OOSTERHOUT: Winkelpersoneel betrapte op maandagvond 18 april om 19.00 uur een winkeldievegge in winkelcentrum Arkendonk. De 36-jarige Oosterhoutse had twee pakken babyvoeding en een flacon shampoo weggenomen, met een totale waarde van 33,59. De vrouw moest mee naar het politiebureau en bekende de diefstal direct. Ze kreeg, na overleg met het Openbaar Ministerie, een geldboete van 120,- opgelegd. De vrouw heeft deze bekeuring meteen betaald en is om 20.30 uur weer in vrijheid gesteld.

Inbraak in kapsalon

SPRANG-CAPELLE: De politie onderzoekt een inbraak in een kapsalon aan de Raadhuisstraat. Het misdrijf vond plaats tussen maandagmiddag 18 april 13.00 uur en dinsdagmorgen 19 april 07.00 uur. De nog onbekende daders vernielden met een aantal straatklinkers de ruit van de toegangsdeur van het pand. De zaak lag daardoor bezaaid met glasschreven. Ze gingen er vandoor met het wisselgeld uit de kassalade. De politie nam een aangifte op en stelde een buurtonderzoek in.

Zonnebrillen gestolen bij inbraak

RIJEN: Een nog onbekend aantal zonnebrillen is ontvreemd bij een inbraak bij een Rijense opticien. De inbraak vond plaats op dinsdag 19 april tussen 02.10 uur en 02.15 uur. De politie was in zeven minuten ter plaatse, maar de dader was toen al gevlogen. Uit het onderzoek bleek dat de dader met een stoeptegel de ruit van de toegangdeur had vernield. De politie nam een aangifte op en ondervroeg de omwonenden naar eventuele bijzonderheden. Het is onbekend hoeveel zonnebrillen gestolen zijn en hoe hoog het schadebedrag is.

Agenten houden toezicht op haal- en brenggedrag bij scholen

OOSTERHOUT: In het kader van de veiligheid voor de kinderen bij de basisscholen controleerde de politie het haal- en breng gedrag van ouders. Dat gebeurde op maandagmiddag 18 april op de Krijtenberg en de Karrestraat. Vijf automobilisten kregen een bekeuring. Daarvan waren er drie voor het stilstaan in een stopverbod en twee voor het parkeren op de stoep. Bekeuringen voor dit soort overtredingen kosten de overtreder 45,-.
De Oosterhoutse politie blijft voorlopig het verkeersgedrag rond de basisscholen streng controleren. Het project startte in maart van dit jaar en vindt op steeds wisselende plaatsen bij de diverse scholen in de gemeente plaats.

Autokrasser actief in Sleeuwijk

SLEEUWIJK: De politie heeft elf aangiften ontvangen van gedupeerde autobezitters in Sleeuwijk. Zij ontdekten dat hun autos op maandag 18 april tussen 16.30 uur en 19.30 uur waren bekrast. De vernielingen vonden plaats aan de Espendreef, het Beukenhof en de Larikslaan. Veel buurtbewoners waren op straat aanwezig toen politieagenten de gedupeerden te woord stonden. De laklagen van de autos waren met een scherp voorwerp dusdanig bekrast dat eenvoudige reparatie niet mogelijk is. Vermoedelijk moeten de autos worden overgespoten. De hoogte van de diverse schadebedragen is niet bekend.

Huiselijk geweld door verwarde vrouw

OOSTERHOUT: De politie arresteerde op dinsdag 18 april om 18.40 uur een 22-jarige inwoonster van Oosterhout. De vrouw had in haar ouderlijk huis de inventaris van haar slaapkamer vernield. Haar ouders waren ten einde raad. Twee dagen tevoren had hun dochter in een woede-uitbarsting ook al huisraad vernield. Verder had ze enkele familieleden verwond, door hen te bijten. Het was de dienstdoende agenten al snel duidelijk dat de jonge vrouw psychisch in de war was en dat ze geen hulp wilde. De agenten namen haar daarom mee naar politiebureau. Daar is een hulpverlener van de crisisdienst ingeschakeld. De vrouw liet zich uiteindelijk overtuigen dat het voor haar eigen bestwil beter was om zich te laten opnemen in een psychiatrisch opvangcentrum.

Auteur: Jeroen Steenmeijer