Edelman - DLV


19 - 4 - 2005

Ellen ten Damme en Martin Buitenhuis gratis in concert . Maar waar ?

Dommelsch Dubbel Dutch - Van Pop Duo naar Rock Duo !

De speurtocht naar Dommelsch Dubbel Dutch Pop-Up concerten gaat verder. Na de populaire gratis concertreeks van Pop Duo Xander & Do zijn Ellen ten Damme en Martin Buitenhuis het tweede 'Dommelsch Dubbel Dutch' duo dat Nederland gaat verrassen met vijf 'Pop-Up' concerten. De concerten vinden plaats tussen 18 en 28 april in Dommelsch Café's in het hele land. De unieke Pop-Up concerten zijn gratis voor iedereen die weet te achterhalen in welk Dommelsch Café het duo zal optreden.

De veelzijdige Ellen ten Damme, die zojuist heeft meegedaan met de Duitse voorronden van het Eurovisie Songfestival en momenteel in de studio haar nieuwe CD aan het afmixen is en Martin Buitenhuis, vormen een opmerkelijk duo dat cafébezoekers met een origineel en uniek repertoire zal verrassen.

Bekende muzikanten bij Dommelsch Dubbel Dutch

Alle Dommelsch Dubbel Dutch duo's worden muzikaal vormgegeven door muzikanten die hun sporen hebben verdiend bij o.m. Anouk en Trijntje Oosterhuis. Tijdens de eerste Pop-up concerten met Xander & Do waren deze muzikanten band de drijvende kracht achter de gedurfde interpretaties van de gekozen duetten.

Xander & Do waren een Hit

De eerste serie Dommelsch Dubbel Dutch concerten was een hit. Alle Dommelsch Café's die Xander & Do aandeden, zaten voor aanvang vol met een enthousiast publiek. Als een lopend vuurtje hadden de bewuste namen van Dommelsch Café's zich via sms, email, weblogs, fanclubsites, radio, tv en kranten verspreid. Een bekende platenmaatschappij ziet zelfs een Top 5 Hit in de Nederlandse versie van het Xander & Do duet: 'Ain't no Mountain High Enough' (Er is Geen Bergtop Hoog Genoeg) van Marvin Gaye & Tammi Terrel.

De Speurtocht

Dommelsch maakt bekend wie het artiestenduo is en wanneer ze optreden..."Maar waar"? Dommelsch Dubbel Dutch concertkaartjes zijn niet te koop, men moet er echt iets voor doen! Om te kunnen achterhalen waar de concerten zijn, moet men de streepjescode van een Dommelsch bierflesje of blikje of de speciale code op de viltjes in Café's invoeren op www.dommelsch.nl. Hier is te zien waar de Pop-Up concerten van een bepaald duo plaatsvinden (uiteraard geldt hierbij vol=vol).

Dommelsch Dubbel Dutch : Het idee
Bekende Nederlandse artiesten vormen speciale Dommelsch Dubbel Dutch duo's. Tussen maart en december treden diverse duo's elk een aantal keer op in steeds een ander Dommelsch Café. Naast het concept is vooral ook het repertoire uniek; de duo's brengen Engelstalige popnummers die in het Nederlands vertaald zijn.

Antal van Pelt van Dommelsch over de concerten: "Het leuke aan deze Dommelsch Dubbel Dutch Pop-Up concerten is dat de artiesten zo kunnen komen spelen in jouw stamkroeg in Groningen, Amsterdam of Dommelen. De setting is gezellig en intiem en de sfeer is totaal anders dan op traditionele concerten. Daarnaast zijn dit soort 'verrassingsconcerten' nog niet eerder op continue basis door een merk gedaan.

Over Dommelsch & muziek

Behalve Dommelsch Dubbel Dutch Pop-Up concerten, organiseert Dommelsch samen met Nederlands grootste popmagazine LiveXS 'Dommelsch Locals Only on Tour', waarbij nieuw muziektalent live optredens verzorgt met Dommelsch horecazaken als podium'. Dommelsch is van nature sterk vertegenwoordigd in de muziekgeoriënteerde horeca, waardoor een 100% focus op het thema muziek een logisch platform biedt. Voor meer informatie over Dommelsch: www.dommelsch.nl

Meer over Dommelsch:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.dommelsch.nl

Antal van pelt
Dommelsch

Edelman
Olga hesselink
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: olga.hesselink@Edelman.com
website: http://www.Edelman.com/nl

Jan willem te Gussinklo Ohmann
Edelman
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
023-554 2030
e-mail: janwillem.tegussinklo@edelman.com