Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven

Bredewater 8 Postbus 7259 2701 AG Zoetermeer Tel. (079) 352 30 00 Fax (079) 351 54 78 E-mail: colo@colo.nl

Programma prijsuitreiking Jurybezoeken Prijsuitreiking 'Beste Leerbedrijf 2004'

:: 19 Apr 2005

CDA-kamerleden op werkbezoek leerbedrijf

'Jan de Vries en Aart Mosterd bezoeken maandag 18 april Tandtechnisch Laboratorium Rodenburg (TTL) in Den Haag', zo stond er te lezen op de website van het CDA. Colo organiseerde samen met de SVGB een werkbezoek voor deze onderwijswoordvoerders in dit leerbedrijf.

Eigenaar Bram Rodenburg vertelde dat zijn bedrijf al 20 jaar leerbedrijf is. In de loop van de jaren zijn er vele leerlingen opgeleid, waarvan een deel nog steeds werkzaam is in het bedrijf, maar ook een deel een eigen bedrijf is begonnen. Hij en zijn vrouw, die alles verzorgt dat niet met techniek te maken heeft, hebben hart voor het vak en voor het opleiden van leerlingen. Op dit moment heeft TTL 14 medewerkers in dienst, waaronder 7 nationaliteiten en drie leerlingen.

Kamerlid Jan de Vries, woordvoerder algemeen onderwijsbeleid en voorzitter van de f ractiecommissie Onderwijs, stelde tijdens de behandeling van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer een vraag over het aantal voortijdige schoolverlaters in het vmbo en mbo dat omlaag moet. Tijdens het werkbezoek hebben wij kunnen laten zien wat de kenniscentra allemaal doen aan het werven van leerwerkplaatsen en het bemiddelen van jeugdige werklozen zonder startkwalificatie. Colo wees op de activiteiten die kenniscentra uitvoeren samen met de Taskforce Jeugdwerkloosheid, zoals de televisieserie Yorin te Job en de actiedag Kom in het leerbedrijf. Vooral deze laatste actie kreeg complimenten van de kamerleden.

Na de rondleiding lichtte Jos Ter Haar, unitmanager Opleidingsadvies en Accreditatie van de SVGB, toe dat de zij werken aan het herijken van de criteria en aan de procedures voor de erkenning van leerbedrijven. Ook dit onderwerp had de aandacht van de kamerleden, omdat zij hierover vaak klachten krijgen. SVGB is met een vernieuwingslag bezig waarbij het kenniscentrum uitgaat van de leermogelijkheden die bedrijven kunnen bieden. Door daarvan uit te gaan is het veel gemakkelijker om bedrijven te erkennen en te ondersteunen. De procedure wordt flexibeler en minder bureaucratisch. Over het tekort aan leerbedrijven en stageplekken werd gezegd dat het aanbod gerelateerd moet zijn aan de arbeidsmarktvraag. Het is belangrijk om te specificeren naar branche, regio en niveau.