Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Datum Nummer persbericht
19 april 2005 C020


Gemeentelijke inspraakreactie op waterkering Waalkade

Steun voor het alternatieve ontwerp van de bewoners van de Oude Haven, de wens om Achter de Vismarkt een flexibele waterkering te maken in plaats van een vaste kademuur en het verzoek om een extra een coupure (doorgang) te creëren aan de westkant van de Waalkade om de toekomstige route richting het Waalfront te verbeteren.
Dat zijn enkele elementen uit de gemeentelijke inspraakreactie op de plannen van het Waterschap voor de aanpak van de waterkering.

Het waterschap Rivierenland werkt al enige tijd - in overleg met omwonenden en andere belanghebbenden partijen - aan plannen voor de verbetering van de Waterkering op de Waalkade. Dit gebeurt in het kader van de ophoging van de dijken, die van start ging na het hoogwater van 1995. De dijken in de regio voldoen inmiddels aan de normen. De Waalkade is op dit moment nog een zwakke schakel. Volgende week loopt de inspraakperiode over het voorlopige ontwerp van het Waterschap af. Naar verwachting presenteert het Waterschap in juli het definitieve ontwerp.

De inspraakreactie van de gemeente komt voort uit een visie voor de Waalkade waar de gemeente aan werkt. Belangrijke elementen hierin zijn samenhang brengen tussen de verschillende delen van de Waalkade en het verbeteren van de verbindingen met de omgeving. In de gemeentelijke visie zal ook worden beschreven hoe we de ligging van onze stad aan de rivier beter kunnen benutten en wat de toekomstkansen van de Waalkade zijn, ook in relatie met de ontwikkelingen in de Waalsprong.
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hugo Maassen , doorkiesnummer 024-329 2598