Gemeente Heerenveen

skoatterwâld

---

Actueel

Persberichten

persbericht

Senioren aan zet in Skoatterwâld

19/04/2005

Met Skoatterwâld werkt de gemeente Heerenveen aan een nieuwbouwwijk, die aantrekkelijk moet worden voor veel verschillende doelgroepen, waaronder senioren. Met het oog op de toekomstige vergrijzing vindt de gemeente Heerenveen het belangrijk dat er in Skoatterwâld een centrum wordt gerealiseerd dat attractief is voor senioren. In de ontwikkeling van het centrum wil de gemeente Heerenveen daarom de senior een belangrijke plaats toekennen.

Heerenveen heeft Inbo Adviseurs gevraagd een proces in te richten om zicht te krijgen op de wensen van de senior die in Skoatterwâld geïnteresseerd is ten aanzien van het centrum in de wijk. Inzicht is gewenst in de functies die door senioren aantrekkelijk worden gevonden, in de sfeer en uitstraling van het centrumgebied, het programma voor voorzieningen en woningen, de kwaliteit van de openbare ruimte en in de bijdrage die senioren zelf ambiëren in aspecten zoals het bestuur of beheer van de verschillende voorzieningen.

De basis in het proces ligt in de organisatie van een viertal worskhops met zo'n 50 senioren uit verschillende geledingen van de Heerenveense samenleving. Tijdens die bijeenkomsten wordt ingegaan op de wensen en eisen van de senioren aan de hand van de door hen geformuleerde kernwaarden en prioriteiten. Vervolgens komen de verschillende partijen samen: de senioren, de raadscommissie, de investeerders, de plannenmakers en projectleiders. Door deze opzet ontstaat over en weer draagvlak voor ideeën en prioriteiten , waarbij de kansen voor de wijk centraal staan.