Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


19 april 2005


Apeldoorn - Vrouw aangerand in Matenpark


Een 18 jarige vrouw uit Apeldoorn is in de nacht van maandag op dinsdag door twee onbekende mannen aangerand in het Matenpark. Het incident vond omstreeks 00.45 uur plaats toen de vrouw ter hoogte van het Matenpark fietste, op weg naar huis. Toen de beide mannen haar vast hielden, kwam er een man op fiets aanrijden. Hierdoor zijn de beide verdachten gevlucht.
Het signalement van hen luidt: Twee jongens met donkere huidskleur, ongeveer 1.80 - 1.85 lang, droegen donkere kleding en een pet.
De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen, met name de man die op de fiets kwam aanrijden, zich te melden via 0900-8844.


Apeldoorn - Hennepkwekerij opgerold


De politie heeft op maandag (18-04) een hennepkwekerij opgerold aan de 1e Wormenseweg.
Er werden 679 hennepplanten alsmede de benodigde apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. Een 34-jarige Apeldoorner werd ter plaatse aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.De brandweer assisteerde om de ontmateling veilig te kunnen uitvoeren. De Nuon stelde een onderzoek in en de elektriciteit bleek illegaal te worden afgetapt. Zij zullen naar verwachting een naheffing opleggen.


Apeldoorn - Aanhouding voor bedreiging


De politie heeft op dinsdag (19-04) rond 00.15 uur een 24-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het bedreiging van een autobestuurder. Op de Asselsestraat ontstond een verkeerstwist waarbij de 24 jarige dreigend met een voorwerp in zijn hand op een 34 jarige autobestuurder uit Apeldoorn afkwam.
De 34 jarige man is snel weggereden en meldde het incident bij de politie. De politie trof de auto kort daarna op de Marktstraat aan, waarna de bestuurder werd aangehouden. In zijn auto trof de politie een mes aan dat direct in beslag genomen is.


Apeldoorn - Winkeldief aangehouden


Een 25-jarige Apeldoorn werd op maandagmiddag (18-04) betrapt op winkeldiefstal in een winkel aan de Hoofdstraat. De man had twee DVD's onder zijn trui gestopt. Bij fouillering
werd er in zijn kleding een mes en een kniptang aangetroffen die in beslag werden genomen.
Na overleg met de officier van justitie werd de man een dagvaarding uitgereikt om voor de rechtbank te verschijnen.
De winkelier legde de man een ontzegging op van 1 jaar om de winkel te mogen betreden.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --