Bartiméus


feestelijk in gebruik genomen

Kloofmachine feestelijk in gebruik genomen

Op vrijdag 15 april was het feest in de kloverij van werkplaats Boschwijk. Tijdens de feestelijke middag is de nieuwe houtkloofmachine van de kloverij officieel in gebruik genomen. Na de speeches van Irene Bakker (clustermanager Arbeid en Begeleid Werken) en Toine vd Horst (unitleider van de werkplaats) openden de medewerkers van de kloverij de kloofmachine door de eerste boomstam te kloven.

Het afgelopen jaar is de kloofmachine in samenwerking met firma Drost Comfort uit Driebergen, de begeleiders en blinde en slechtziende medewerkers van de werkplaats veilig en geschikt gemaakt voor de medewerkers van de kloverij. Het veilig en zelfstandig werken met machines vormt vaak een probleem voor mensen met een visuele beperking.

Kloverij
Met behulp van de kloofmachine verwerken de medewerkers van de kloverij de boomstammen tot openhaardhout. Zij leveren openhaardhout aan bedrijven en particulieren. Grote bomen worden aangeleverd en door begeleiders in voor de cliënten makkelijk te hanteren stukken gezaagd. Verder kunnen de medewerkers het allemaal zelf. Niet alleen maakt de nieuwe machine het werken voor de blinde en slechtziende medewerker lichter en gemakkelijker, het is ook veiliger. De kloverij is een onderdeel van de werkplaats Boschwijk van Bartiméus.

Meer informatie
Wiltu meer informatie over de kloverij of de werkplaatsen van Bartiméus? Ga dan naar www.bartimeus.nl/begeleidwerken