Gemeente Hengelo

Hengelo organiseert in 2007 Europese kampioenschappen atletiek voor junioren

Keuze Europese Atletiek Associatie valt op Hengelo

Hengelo mag in 2007 de Europese kampioenschappen atletiek voor junioren organiseren. De Europese Atletiek Associatie heeft dat vandaag, zondag 17 april, in Ljubljana (Slowakije) besloten. De stad Bydgoszcz (Polen) was de tegenkandidaat. Het kampioenschap wordt gehouden van 19 tot en met 22 juli 2007. Er nemen meer dan 1.100 atleten deel uit 50 landen. Wethouder sport, Henk Nijhof, reageert enthousiast: "Het is een hele eer om als stad zon grootschalig jeugdevenement te mogen organiseren. Samen met de grote stoet vrijwilligers maken we er een fantastisch sportfestijn van."

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) heeft zich samen met de organisatie van de THALES FBK-Games en de gemeente Hengelo kandidaat gesteld voor dit grote kampioenschap. De Stichting FBK-Games heeft ruime ervaring in het organiseren van internationale wedstrijden; naast de jaarlijkse Grand Prix I-wedstrijd THALES FBK-Games vond in Hengelo ook de Europacup meerkamp plaats in 2004. Uiteraard worden de atletiekwedstrijden in het geheel gerenoveerde FBK-stadion gehouden.

De gemeente Hengelo en de KNAU staan wederom garant voor de extra ondersteuning die nodig is bij de organisatie van een evenement van dit formaat.