Gemeente Hengelo

Posters en Politieactie in kader van landelijke leerplichtdag

Vandaag, dinsdag 14 april, is het de landelijke leerplichtdag. De gemeente Hengelo heeft in dit kader een tweetal acties ondernomen. De groepen zes van alle Hengelose basisscholen is gevraagd een poster te maken. Deze posters zijn van 12 april tot vandaag tentoongesteld in de bibliotheek. Vanmiddag om 15.00 uur heeft Wethouder Henk Nijhof de prijs voor het mooiste ontwerp uitgereikt. Deze prijs is gegaan naar groep zes van De Rank. De leerlingen kregen elk een bioscoopbon. Voor het voortgezet onderwijs heeft de gemeente samen met de politie een actie georganiseerd. Tussen 11.00 en 14.00 uur zijn jongeren op bekende hangplekken in Hengelo door een aantal agenten aangesproken, om te controleren of zij ongeoorloofd verzuimen.

De jongeren zijn aangesproken en gevraagd naar onder meer naam, adres, school en studierichting. Via het bureau leerplicht is vervolgens bij de betreffende school gecheckt of de leerling op dat moment in de les aanwezig had moeten zijn. Als de leerling inderdaad op school had moeten zijn heeft de agent de leerling vervolgens naar school gebracht.

Er zijn in totaal 38 jongeren staande
gehouden, 33 leerlingen van het voortgezet onderwijs, 1 leerling van speciaal onderwijs en 4 mbo'ers. Van deze leerlingen zijn 6 leerlingen door de politie naar school gebracht.