GS-besluitenlijst d.d. 19 april 2005 Provincie Drenthe

Weeknummer 16

Nummer

Onderwerp

Besluit


1

Kompasprojectontwikkeling in Drenthe.

Deze nota schenkt aandacht aan Kompas in brede zin. Dat betekent dat er ook aandacht wordt besteed aan het plattelands ontwikkelingsprogramma (P(L)OP) en aan economische structuurversterking voor het landelijk gebied (ICES).

De uitvoering van het Kompas voor het Noorden loopt in Drenthe redelijk op schema. Het Drentse aandeel in het met EZ- en EFRO-middelen gefinancierde deel is ultimo 2004 28%. De Drentse projecten hebben tot nu toe geleid tot ruim 220 miljoen aan investeringen en 6800 fte aan bruto gecreëerde werkgelegenheid.

De uitvoering bij Leader+ loopt redelijk tot goed. Door de verlate start is een inhaalslag nodig geweest, die inmiddels voor een groot deel is gepleegd. Inmiddels is ruim 6 miljoen (74%) van de beschikbare Leader+-middelen vastgelegd.

Het P(L)OP loopt uitstekend. Vooral in de jaren 2002 en 2003 heeft het Noorden beduidend meer EU POP middelen besteed dan het jaarlijks voor het Noorden beschikbare bedrag van 5,8 miljoen. Door deze extra inzet is een belangrijke bijdrage geleverd aan het voorkomen van een landelijke onderuitputting van de EU POP middelen. Ook voor de laatste twee POP jaren (2005-2006) is de inzet erop gericht extra POP middelen in het Noorden te besteden.

De voor het Noorden beschikbare middelen voor ICES natte natuur ( 15,7 mln.) en ICES agrarisch natuur en landschapsbeheer ( 4,5 mln.) zijn volledig verplicht.

De gerealiseerde projecten hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de realisatie van de doelstellingen zoals neergelegd in het collegeprogramma. Voor de in 2004 gerealiseerde projecten gaat het met name om de doelstellingen zoals vertaald in de programmalijnen WOK en Land.


2

Tussenevaluatie programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling.

PS gemeld dat begin 2006 de eerste resultaten zijn te verwachten.


3

Convenant Woningbouwafspraken 2005 tot 2010 provincie Drenthe, regio Emmen.

Gedeputeerde staten hebben besloten in te stemmen met het Convenant woningbouwafspraken 2005 tot 2010 provincie Drenthe - regio Emmen. De drie betrokken partijen - het Rijk, de provincie Drenthe en de gemeente Emmen - hebben dit convenant op 13 april ondertekend.

In brieven aan de ministers van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en van Verkeer en Waterstaat wijzen gedeputeerde staten en burgemeester en wethouders van Emmen deze bewindslieden op het ontbreken van een specifieke financiële inbreng van beide departementen in de woningbouwopgave voor Emmen.


4

Richtlijnen Milieueffectrapport herinrichting Peize.

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben de richtlijnen voor het Milieueffectrapport voor de herinrichting Peize vastgesteld. De landinrichtingscommissie Peize kan nu het Milieueffectrapport opstellen.


5

Beleid beoordelen en belonen.

Met de vaststelling van het beleid beoordelen en belonen wordt voldaan aan de CAO- afspraak.

Hiermee worden praktische problemen opgelost en rechtszekerheid geboden voor medewerkers van de provincie Drenthe.


6

Strategisch HRM-beleid en Loopbaan-, scholings- en mobiliteitsbeleid (LSM-beleid).

Met deze nota wordt inhoud gegeven aan het loopbaan-, scholings- en mobiliteitsbeleid waarbij een evenwichtige afweging plaatsvindt tussen de belangen van de ambtenaar en de organisatie.


7

5e wijziging Productenraming 2005.


1. De 5e wijziging vaststellen.


2. Een voorstel voor mandatering aan de DS laten opstellen.

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs-recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Mededelingen