Gemeente Dordrecht


---

Entree bewijst nut en noodzaak

Extra geld voor begeleiding jongeren

Vincent Brinkhof

67 jongeren hebben in de periode van één jaar via het project Entree hun leven weer op de rit gekregen. Entree begeleidde de jongeren naar werk, scholing, huisvesting en met andere problemen. Hiermee heeft Entree haar nut en noodzaak bewezen en ruimschoots haar doelstelling van 55 jongeren op jaarbasis behaald. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft daarom dinsdag besloten extra geld beschikbaar te stellen zodat het project kan blijven bestaan en uitgebreid kan worden.
Project Entree is in oktober 2003 van start gegaan voor de duur van twee jaar. Entree richt zich op jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar die problemen hebben met werk, scholing, criminaliteit, sociaal netwerk, huisvesting en financiën. Jongeren worden zeer intensief begeleid om te voorkomen dat zij dak- of thuisloos worden of afglijden naar de criminaliteit. Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland-Zuid voert het project uit.

Extra geld is nodig omdat er een wachtlijst van tien jongeren is. Met dit geld wordt een extra medewerker aangesteld en wordt voorkomen dat jongeren afhaken. Het project bedraagt inclusief de uitbreiding, op jaarbasis EUR 280.000. Deze kosten worden 50% verdeeld tussen de gemeente en de provincie Zuid-Holland.

Entree geeft uitvoering aan het Dordtse jeugdbeleid. Signaleren van beginnende problemen en vroegtijdig aanpakken van problemen om risico's te beperken en daarmee voorkomen dat jeugdigen uitvallen, is een van de belangrijkste doelen van het jeugdbeleid.

Redactie
Dea van Soest
Communicatie

telefoon (078) 639 69 17

email d.van.soest@dordrecht.nl

Informatie
Lesley Holstein
Onderwijs & Welzijn
telefoon (078) 639 61 73