Politie Gelderland-Midden

Duiven - meisje (14) aangehouden na mishandeling op school
Publicatiedatum: 19-04-2005

Een veertienjarig meisje is maandagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden op een school in Duiven. Het slachtoffer, een leeftijdsgenootje, meldde zich rond kwart voor één bij de politie net nadat het voorval had plaatsgevonden. Volgens haar zeggen was zij geschopt en geslagen door het verdachte meisje. Problemen in de relatiesfeer zou daaraan ten grondslag liggen. Het slachtoffer was licht gewond geraakt maar deed wel aangifte. Agenten hielden het verdachte meisje even later aan. Volgens haar verklaring zou het slachtoffer roddels verspreid hebben die niet waar zouden zijn, waarop ze besloot haar te mishandelen. Het verdachte meisje is na verhoor weer vrijgelaten. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beraadt zich over het lot van de verdachte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijnwaarden - Zevenaarder aangehouden na mishandeling
Publicatiedatum: 19-04-2005

De politie heeft maandagavond een 27-jarige Zevenaarder in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling. Het slachtoffer, een 25-jarige man uit de gemeente Rijnwaarden en bekende van de verdachte, zou volgens zijn zeggen om onbekende reden door de Zevenaarder zijn geslagen. De Zevenaarder zou hem maandagavond bij zijn woning hebben opgezocht. Bij de schermutseling zou ook een ruit in de woning van het slachtoffer zijn gesneuveld. De Zevenaarder vertrok vervolgens, waarna het slachtoffer, dat licht gewond was geraakt, de politie waarschuwde. De Zevenaarder werd daarop later thuis aangehouden. Hij bekende de mishandeling en is na verhoor weer vrijgelaten met een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Babberich - met ruim anderhalf promille op de brommer
Publicatiedatum: 19-04-2005

Een achttienjarige bromfietser uit Lobith is in de nacht van maandag op dinsdag door de politie van de weg gehaald nadat hij met ruim anderhalf promille alcohol op de brommer reed in Babberich. Agenten stonden die nacht op de Aerdtseweg bij loslopende koeien toen de Lobither aan kwam rijden. Toen de man door de agenten werd aangesproken viel het op dat hij nauwelijks op zijn benen kon staan. Bovendien rook hij naar alcohol. De man werd vervolgens aangehouden en moest in het politiebureau de ademanalyse afleggen. Het gemeten alcoholpromillage bleek ruim drie keer zoveel als is toegestaan. Bovendien bleek de Lobither niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De man is na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Barneveld - Barneveldse gewond: politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 19-04-2005

De Barneveldse politie is op zoek naar getuigen van een voorval waarbij een 34-jarige vrouw uit die plaats gewond raakte. Het voorval gebeurde vorige week dinsdag 12 april op de Wilhelminastraat, omstreeks half drie. Naar eigen zeggen was de Barneveldse met de fiets gevallen en had vervolgens diverse verwondingen opgelopen. Het slachtoffer kon zich echter niets meer herinneren van de toedracht. Na behandeling van een arts werd vastgesteld dat het letsel van de vrouw waarschijnlijk is veroorzaakt door een aanrijding. Er is echter niet vastgesteld kunnen worden waarmee. Het slachtoffer meldde zich maandag bij de politie. Bij haar onderzoek wil de politie weten of er mogelijk getuigen zijn geweest die meer informatie kunnen geven over het voorval. Zo zouden er volgens het slachtoffer enkele omstanders direct na de val te hulp zijn geschoten. De politie sluit niet uit dat juist zij meer hebben gezien. Getuigen, en dan voorval de te hulp geschoten omstanders, worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606