Ingezonden persbericht


Persbericht

Sony standaardiseert videoconferentieproducten

Nauwe integratie met Cisco's CallManager maakt videogesprek even simpel als telefoongesprek

Badhoevedorp, 19 april 2005 - Sony, toonaangevend fabrikant van videoconferentiesystemen, heeft bekendgemaakt dat het twee van zijn populairste series videoconferentieproducten nauw gaat afstemmen op Cisco's CallManager. Dit systeem biedt bedrijven van groot tot klein de mogelijkheid glasheldere beeld- en spraaksignalen te verzenden en te ontvangen via een eenvoudig op te zetten verbinding.

Met Cisco CallManager 4.0 wordt een videogesprek op dezelfde manier opgezet als een telefoongesprek. Cisco CallManager is de softwarecomponent voor gespreksafhandeling van Cisco's IP-telefonie-oplossing voor bedrijven. Met de software worden de eigenschappen en mogelijkheden van bedrijfstelefonie uitgebreid tot netwerkapparatuur voor packet-telefonie zoals IP-telefoons, apparatuur voor mediaverwerking, VoIP-gateways en multimediatoepassingen.

"Sinds de introductie van het voor IP geschikte videoconferentiesysteem PCS-1P in 2003 hebben we onze aanwezigheid op de markt voor IP-communicatie voortdurend uitgebreid," zegt Yoshinori Onoue, Deputy President Professional Solutions Network Company van Sony. "Dankzij de integratie van onze producten met Cisco CallManager wordt IP-communicatie een stuk aantrekkelijker, want een videoconferentie is nu in een handomdraai op te zetten met IP-bedrijfstelefoons."

CallManager wordt geïntegreerd in Sony's PCS-1P, het populaire groepsvideoconferentiesysteem, maar ook in de desktopunit PCS-TL50. Sony's PCS-TL50 is een complete terminal voor videoconferenties met een 20" LCD-scherm, camera, microfoon en luidspreker en is daarmee ideaal voor directiekamers of bedrijven met weinig vergaderruimte.

"We zijn heel enthousiast over de samenwerking met Sony, want zo kunnen we een belangrijke stap zetten in de richting van ons doel beeldtelefonie even eenvoudig te maken als gewone telefonie," zegt Barry O'Sullivan, Vice President en General Manager van Cisco's business unit IP Communications . "Nu Cisco en Sony zich hetzelfde doel hebben gesteld, zullen onze gezamenlijke klanten hun voordeel kunnen doen met een aantal nieuwe, gebruiksvriendelijke videoconferentieproducten van hoge kwaliteit."

Belangrijkste pluspunten

Eenvoudig op te zetten - Met Cisco CallManager 4.0 geïnstalleerd op een PCS-TL50 of PCS-1 wordt een videoconferentie eenvoudig opgezet door het gewenste telefoonnummer in te toetsen - er hoeven dus geen IP-adressen meer te worden ingevoerd.

Eenvoudige combinatie met gewone telefonie - Binnen hetzelfde IP-telefoonnet is aansluiting van meerdere partijen gemakkelijk, ook als niet iedereen een videoconferentiesysteem heeft.

Apparaat- en netwerkonafhankelijk - Met de PCS-TL50 en PCS-1 kan vanuit het SCCP-netwerk rechtstreeks worden gebeld naar conferentiedeelnemers met andere apparatuur (bijv. mobiele telefoon) en/of andere netwerken (bijv. DSL, mobiel netwerk).

Eenvoudige IT-ondersteuning - Omdat beide videoconferentiesystemen gebruik maken van Cisco's wereldwijde Skinny Client Control Protocol (SCCP), is IT-ondersteuning snel geboden.

Wanneer leverbaar


-1) Noord-Amerika: april 2005 (zowel PCS-TL50 als PCS-1) Europa: (informatie volgt) Overige regio's: (informatie volgt)

Sony:
Sony is wereldwijd actief op het gebied van audio-, video-, communicatie- en IT-producten voor de consumentenmarkt en de B2B-markt. In deze eeuw zal Sony, dankzij de gevestigde positie van het bedrijf op het gebied van muziek, foto en film, computergames en on line business, een vooraanstaande rol gaan spelen in de ontwikkeling en exploitatie van breedbandtechnologie.

In Europa is de bedrijfsdivisie van Sony inmiddels uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van brede horizontale communicatieoplossingen, alsmede magnetische en optische opslagoplossingen. De segmentoplossingen en service- en ondersteuningspakketten van Sony Professional Solutions zijn onder meer gericht op organisaties in de gezondheidszorg, de media, de detailhandel, de transportsector alsmede het bedrijfsleven. Componenten zoals camerasensoren en -modules, beeldschermen, batterijen en halfgeleiders zijn bedoeld voor OEM-fabrikanten en systeemintegrators. Bezoek voor meer informatie: www.sonybiz.net.


- Einde bericht -

Voor meer informatie over Sony Professional Solutions kunt u contact opnemen met (