Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


19 april 2005


Putten - Ermelo - Inbreker betrapt en ingesloten


De politie heeft in de nacht van mandag op dinsdag omstreeks 03.35 uur een 19 jarige man Schiedam opgepakt, nadat hij kort daarvoor bij een winkelpand van het Kruidvat aan de Stationsstraat in Ermelo ruit had vernield en een dvd-speler en navigatieapparaat had weggenomen.
Na de inbraak kreeg de politie de melding van een bewoner van de Dahliastraat, dat hij een onbekende man naar de achterzijde van een woning zag lopen. De politie trof de man zittend in een tuinstoel aan, met de gestolen apparatuur naast de stoel.
Eerder die nacht rond middernacht, werd bij dezelfde winkel een poging gedaan om een ruit te vernielen en daarbij was een jongeman weggerend.


In Putten werd bij in dezelfde nacht rond 03.30 uur bij een filiaal van het Kruidvat een inbraak gepleegd, waarbij drie scheerapparaten werden ontvreemd.
In dezelfde nacht (19-04) werden rond 01.20 uur bij de Hema aan de Verlengde Dorpsstraat te Putten twee verdachte personen gesignaleerd die veel interesse voor geparkeerde auto's toonden. Ze waren in het zwart gekleed, waarvan de één een petje droeg en de ander een capuchon. Het tweetal had een grote tas bij zich.
De politie onderzoekt of voornoemde feiten verband met elkaar houden en verzoekt getuigen te reageren middels 0900 8844.


Ermelo - Man betrapt met gestolen bromfiets


Een 27-jarige bromfietser uit Ermelo werd door de politie gecontroleerd op dinsdag (19-04) rond 02.00 uur op de Kostersland. Bij controle bleek de bromfiets gestolen te zijn.
De man werd aangehouden en de bromfiets werd in beslag genomen. De politie maakt een proces-verbaal op.


Vaassen - Inbraak kindercentrum


Van maandag op dinsdag (18/19-04) werd er ingebroken in het kindercentrum
aan de De Wetstraat. De dader forceerde de achterdeur en binnen werden een aantal deuren geforceerd. Ontvreemd werden onder meer playstation, cadeaubonnen en een betaalpasje waarmee kort daarna al een geldbedrag werd gepind
Er werd eveneens ingebroken in het naastgelegen pand aan de Van Riebeeckstraat waarin diverse bedrijven hun kantoor hebben. Ook hier werd een deur geforceerd en een maglite ontvreemd.


Elburg - Onder invloed

De politie heeft op dinsdag (19-04) rond 01.40 uur een 19-jarige Elburger aangehouden voor het veroorzaken van overlast bij horecagelegenheden aan de Jufferenstraat, het negeren van een stopteken, het rijden op een bromfiets onder invloed alsmede het ontbreken van een verzekeringsplaatje op de bromfiets. De man weigerde mee te werken aan een blaastest.
De politie maakt ene proces-verbaal op.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --