PERSBERICHT KENDRION N.V.

Verkoop Kupron Prototypes B.V. door Kendrion

Kendrion maakt bekend dat vandaag overeenstemming is bereikt over de verkoop van Kupron Prototypes B.V. ( Kupron ) te Sittard, Nederland. Kupron is een producent van prototype matrijzen voor afnemers in de automobiel industrie, heeft een omzet van circa EUR 5 miljoen en circa 30 medewerkers. De activiteiten worden overgenomen door TransEquity Network B.V., een Nederlandse investeringsmaatschappij te Amsterdam. De feitelijke overdracht van de onderneming zal binnen enkele dagen plaatsvinden.

Kupron maakte deel uit van de voormalige divisie Automotive Plastics van Kendrion. Met de voltooiing van de verkoop van Kupron zijn nu alle activiteiten van deze divisie verkocht. Daarmee geeft Kendrion verder uitvoering aan de gevolgde strategie, die gericht is op nichemarkt leiderschap in geselecteerde business to business marktsegmenten. Profiel Kendrion N.V.

Kendrion N.V. is een internationaal opererende onderneming met na genoemde transactie circa 2.800 medewerkers in 16 Europese landen en Hong Kong.

Kendrion streeft naar nichemarktleiderschap in business-to-business markten. Zo ontwikkelt Kendrion hoogwaardige industriële componenten en is Kendrion dienstverlener op het vlak van kunststofproducten en fasteners. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise.

Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en opgenomen in de Euronext index NextPrime.

Zeist, 19 april 2005
De Directie van Kendrion N.V.
Voor nadere informatie:
Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST
Tel: 030 - 699.72.50
Fax: 030 - 695.11.65
Website www.kendrion.com


---- --