Ingezonden persbericht


AANDEELHOUDERS ATHLON STEMMEN IN MET CORPORATE GOVERNANCE BELEID

Hoofddorp, 19 april 2005

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Athlon Holding (autoleasing en autoschadeherstel) zijn structuur en beleid van de corporate governance aanvaard. Dit geldt ook voor de toegelichte afwijkingen van de code Tabaksblat. Deze afwijkingen betreffen onder meer de benoemingsperiode voor de zittende bestuurders. Bij Athlon zijn veel bepalingen uit de code Tabaksblat opgenomen in de statuten. De door de code en gewijzigde wetgeving op het structuurregime ingegeven statutenwijziging werd dan ook goedgekeurd.

Andere elementen van "goed ondernemingsbestuur" kwamen naar voren bij de benoeming van twee commissarissen en de externe accountant. Allereerst nam de vergadering met instemming kennis van de profielschets van de Raad van Commissarissen. Vervolgens werden drs. C.J. Brakel (tevens voorzitter) en drs. J.H. van Heijningen Nanninga benoemd. Laatstgenoemde werd voorgedragen en benoemd na een versterkte aanbeveling van de ondernemingsraden. De heer dr.ir. A.W. Veenman trad af als commissaris vanwege het bereiken van de gestelde maximale zittingstermijn. Tot externe accountant werd KPMG Accountants aangesteld. Nadat reeds vorig jaar het beloningsbeleid voor de leden van de Raad van Bestuur door de aandeelhouders was vastgesteld, werd dit jaar de daarbij behorende optieregeling goedgekeurd.

De vergadering stelde de jaarrekening 2004 vast. Het contante dividend werd bepaald op E 0,71 (over 2003: E 0,57) bij een winst per gewoon aandeel van E 1,45 (over 2003: E 2,32). Aan de reserves is E 11,5 mln toegevoegd (in 2003: E 23,7 mln). Het dividend is betaalbaar vanaf 26 april a.s. In vervolg op de vaststelling van de jaarrekening en de toelichting op de gang van zaken in 2004 dechargeerden de aandeelhouders de Raad van Bestuur voor het gevoerde beleid en de Raad van Commissarissen voor het gehouden toezicht.

Een punt van discussie was de "emissiemachtiging". Na een duidelijk signaal van aandeelhouders tijdens de vergadering in april 2004 beperkten commissarissen en bestuur zich tot het vragen van een machtiging voor 30% van de reeds geplaatste aandelen. De aandeelhouders stemden in met dit machtigingsvoorstel.

Bij monde van bestuursvoorzitter de heer Bierstee bevestigde Athlon de op 3 maart jl. gepubliceerde vooruitzichten dat, gezien de ontwikkelingen in 2004 en in de eerste maanden van 2005, en de volledige consolidatie van het overgenomen Unilease, de nettowinst in 2005 hoger dan E 34,2 mln zal uitkomen. Met inachtneming van het feit dat onder toepassing van IFRS het aan preferente aandeelhouders in 2005 toekomend dividend (E 4,1) ten laste van het resultaat komt, zou de vergelijkbare winst in 2004 E 32,4 mln hebben bedragen. De heer Bierstee zei te hopen de vooruitzichten bij de publicatie van de eerste kwartaalresultaten te kunnen preciseren.

De resultaten over het eerste kwartaal 2005 worden op 11 mei a.s. om 08.00 uur gepubliceerd.

Voor nadere informatie:
Athlon Holding N.V.
mr. J.E. Demper, secretaris Raad van Bestuur
Telefoon: +31 (0)23 567 5700
E-mail: athloninfo@athlonholding.nl
Website: www.athlonholding.nl
-----------------------

Press release - Persbericht - Press release - Persbe


---- --