GTI NV

GTI overhandigt Certificaat Brandbeveiliging aan Airflo Eurofilters

Bunnik/Tilburg , 19 april 2005

GTI, afdeling brandveiligheid, heeft onlangs het Certificaat Brandbeveiliging overhandigd aan de directie van Airflo Eurofilters in Overpelt, België. Hiermee is de installatie van een compleet nieuwe brandmeld- en sprinklerinstallatie afgerond en wordt voldaan aan de eisen die door brandweer en verzekeringsmaatschappij worden gesteld.

Bij Airflo Eurofilters, producent en leverancier van papieren en kunststof stofzuigerzakken en producent van kunststof filtermateriaal ten behoeve van stofzuigerzakken, bestond de noodzaak om in de bestaande fabriek een sprinkler- en brandmeldsysteem te installeren. In verband met opslag van brandgevaarlijke materialen als papier en kunststof filtermateriaal en productie daarmee van stofzuigerzakken werd door de verzekering en brandweer hoge eisen gesteld aan de brandbeveiliging. In de productiegebouwen en magazijnen, met een totaaloppervlakte van 44.000 m², is GTI verantwoordelijk geweest voor het aanbrengen van een nieuwe sprinklerinstallatie en brandmeldinstallatie. Daarnaast omvatten de werkzaamheden de installatie van een nieuw centraal gelegen pompkamer met eerstegraads watervoorziening en een reinwaterkelder van 2100 m³. Belangrijke eis van Airflo Eurofilters was dat de productie operationeel bleef tijdens de werkzaamheden. Door een goede planning en continue afstemming met de productieafdeling kon GTI garanderen dat het productie- en logistieke proces geen hinder van de werkzaamheden heeft ondervonden. De eerste werkzaamheden zijn begonnen in februari 2003 en de oplevering heeft december 2004 plaatsgevonden.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in de Benelux.
GTI ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines.

GTI maakt deel uit van Fabricom, de Europese leider op het gebied van elektrische, mechanische en HVAC-installaties en het daaraan verbonden onderhoud. De ondernemingen van de Groep (Axima in Europa, Endel en Ineo in Frankrijk, Fabricom GTI in België en GTI in Nederland) voorzien in optimale oplossingen voor klanten in Industrie, Utiliteit, Infra en dienstensector. Bij FABRICOM werken 46.000 mensen. FABRICOM realiseerde een omzet van 5,7 miljard euro in 2004, voornamelijk in de Benelux en Frankrijk, maar ook in tal van andere Europese landen. FABRICOM is een volle dochteronderneming van SUEZ.

Nadere informatie en beeldmateriaal is verkrijgbaar bij: GTI nv
Leen Geschiere, Concernmarketing en communicatie Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik Telefoon: 030 656 94 00; mobiel: 06 20 24 61 53; fax: 030 656 94 15; email: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com