Gemeente Waalwijk

In het kader van de landelijke Dag van de Leerplicht houdt de gemeente Waalwijk dinsdag 19 april aanstaande een ludieke actie onder scholieren. Leerplichtambtenaren reiken op Waalwijkse scholen wekkers uit aan te laat komende leerlingen. Wethouder van Eeten reikt de eerste wekker uit.

Op de landelijke leerplichtdag vinden er in het hele land acties plaats om schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten terug te dringen. De gemeente Waalwijk wil dat steeds meer doen door te voorkomen in plaats van te genezen. In de beleidsnotitie Waalwijk werkt aan leerplichtbeleid vanuit zorg wordt het accent verlegd van handhaving naar zorg en preventie.

Positieve actie

De Dag van de Leerplicht grijpt de gemeente aan om het preventieve aspect onder de aandacht te brengen. Niet alleen leerlingen straffen omdat zij te laat komen, maar vóórkomen dat zij dat doen. De positieve actie Waalwijk zorgt dat er bij jou een belletje gaat rinkelen sluit daarop naadloos aan.

Wekkers
De leerplichtambtenaren van de gemeente Waalwijk delen in de loop van de ochtend wekkers uit aan te laat komende leerlingen. Het betreft hier leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de leerlingen van het voortgezet onderwijs Wethouder Van Eeten reikt s ochtends rond 8.15 uur de eerste wekker uit op het Dr. Mollercollege te Waalwijk. Aansluitend bezoekt de wethouder de basisschool Oranje-Nassau (locatie Hollandsestraat 8).