Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Dag van de leerplicht in ZuiderAmstel

Op dinsdag 19 april vindt de landelijke "Dag van de Leerplicht" plaats. In stadsdeel ZuiderAmstel wordt aan dit onderwerp aandacht besteed in de vorm van een wedstrijd voor leerlingen van de basisscholen groep 8. Opdracht was om per groep één of twee posters te maken met leerplicht als thema. De posters zijn beoordeeld door een jury. De groep die de winnende poster heeft gemaakt, wordt door stadsdeel ZuiderAmstel getrakteerd op een bezoek aan circus Elleboog.

De prijsuitreiking vindt op dinsdag 19 april om 9.30 uur plaats in de Openbare Bibliotheek Buitenveldert. Stadsdeelvoorzitter Erik Koldenhof zal in zijn rol als juryvoorzitter de prijs overhandigen aan de winnende groep en tevens de tentoonstelling van de ingezonden posters openen. De bijeenkomst wordt opgeluisterd door duo Paytax & Chico die voor deze gelegenheid rappen over het thema leerplicht=leerrecht.

Alle ingezonden posters worden van 19 tot en met 28 april geëxposeerd in de Openbare Bibliotheek Buitenveldert, Willem van Weldammelaan 5. De bibliotheek is open op maandag en donderdag van 14.00 tot 20.00 uur, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.