Ingezonden persbericht

IT Management transformeert snel naar nieuwe aandachtsgebieden

BUSSUM, 20050329 -- Op 19 april 2005 vindt in 't Spant in Bussum het grote kenniscongres plaats van het IT Service Management Forum Nederland (ITSMF NL). Het bijzondere van dit congres is dat het focust op nieuwe aandachtgebieden van zowel de business als de IT-organisatie. We zien de laatste jaren een versnelde transformatie van puur IT-beheer naar functioneel beheer of informatiemanagement en onderwerpen als IT Governance. IT schurkt meer en meer tegen de businessprocessen aan en vice versa. Dit congres laat in een groot aantal voorbeelden zien hoe er met die belangrijke thema's in praktijk wordt omgegaan.


Het congres is opgezet rond de publicatie van deel 2 van het boek "IT Service Management, best practices ", waarin een groot aantal van deze cases zijn beschreven. Iedere bezoeker ontvangt een exemplaar van dit standaardwerk. www.best-practices-in-itsm.nl.

Het programma staat weer bol van actuele ontwikkelingen in het werkveld. Bij het congres staat interactiviteit voorop: geen lange plenaire sessies, maar veel korte interactieve workshops en presentaties, aangevuld met illustratieve cases. De structuur van het programma is grotendeels vergelijkbaar met die van de eerste editie van het congres. Het programma is opgebouwd rond vier hoofdthema's:
- Functioneel beheer
- Leveranciersmanagement
- IT Governance
- Performance Management / Tools / Metrics

Daarnaast heeft het programma een aantal nieuwe en opwindende werkvormen. In het derde blok vindt opnieuw een grootschalige Postersessie plaats waarbij bezoekers in een ongedwongen sfeer direct met auteurs van gedachten kunt wisselen. Ook vindt er een aantal zogenaamde 'birds-of-a-feather' sessies plaats Deze sessies verzamelen in een informele setting een aantal lotgenoten rondom een gemeenschappelijk thema.

ITSMF betrekt in dit kenniscongres zoveel mogelijk sprekers uit verschillende geledingen van de IT-wereld: het Best Practices boek en daarmee ook het voorjaarscongres bevat tal van interessante onderwerpen voor een brede doelgroep, van CIO tot IT-manager, van ontwikkelaar tot beheerder.

Klik hier om het programma te downloaden: www.best-practices-in-itsm.nl/pdf/BestPractices_in_itsm_2005.pdf.