VVD



Nieuws

18 apr 2005 - VVD blij met permanente bewoning
van recreatiewoningen in Noord-Holland

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben besloten om in te stemmen met eventuele verzoeken van gemeenten om permanente bewoning van recreatiewoningen. Gedeputeerde Ton Hooijmaijers benadrukt dat permanent wonen alleen wordt toegestaan als het recreatieverblijf voldoet aan de minimale eisen van het Bouwbesluit. De VVD-Tweede-Kamerfractie is zeer te spreken over deze gang van zaken.

Jelleke Veenendaal, Tweede Kamerlid namens de VVD, is blij dat nu ook regionaal wordt ingezet op het toestaan van permanente bewoning. ,,In de praktijk blijkt vaak dat gemeenten die recreatieparken willen legaliseren, door de provincie gedwarsboomd worden. Om die reden zal ik morgen in de Tweede Kamer namens de VVD dan ook bij motie voorstellen om alle bewoners die voor 31 oktober 2003 al in hun woning woonden een persoonsgebonden gedoogbeschikking te geven, die opeisbaar moet zijn door de bewoners,'' aldus Jelleke Veenendaal. ,,Ik ben dan ook zeer verheugd met het besluit van Gedeputeerde Staten in Noord-Holland. Er moet een einde komen aan deze langslepende discussie, die de bewoners van dergelijke woningen al te lang in onzekerheid houdt.''

Er lijken meerdere partijen te zijn die dit beleid steunen. De VVD hoopt met deze steun een einde te maken aan deze 'loopgravenoorlog'. Daarnaast moeten bewoners van recreatiewoningen nu verplicht een tweede woning aanhouden als woonadres. Deze woningen komen weer beschikbaar voor de krappe woningmarkt als dit plan wordt uitgevoerd.