Nutreco NV

PERSBERICHT Amersfoort, 19 april 2005

Nutreco bereikt principeakkoord over verkoop 50% belang in Hendrix Poultry Breeders aan Bovans Beheer

Nutreco Holding N.V. heeft een principeovereenkomst getekend om haar 50% belang in de joint venture Hendrix Poultry Breeders te verkopen aan haar partner Bovans Beheer B.V. De afronding van de overeenkomst wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2005. De transactie levert een boekwinst voor Nutreco op van circa EUR 8 miljoen.
Hendrix Poultry Breeders (HPB), gevestigd in Boxmeer, is een fokkerijbedrijf voor leghennen met 55 medewerkers. De joint venture is opgericht in 1998 en is onderdeel van Nutreco s fokkerijbedrijf Euribrid. HPB wordt volledig geconsolideerd. Euribrid bestaat naast HBP uit drie andere fokkerijactiviteiten: vleeskuikens (Hybro), kalkoenen (Hybrid) en varkens (Hypor). In totaal realiseerde Euribrid in 2004 een netto-omzet van EUR 81 miljoen. De verkoop van Nutreco s aandeel in HPB stelt Euribrid in staat om zich volledig te concentreren op de resterende fokkerijactiviteiten, waarmee het substantiële marktposities heeft. De transactie past binnen het raamwerk van Nutreco s strategie Rebalancing for Growth , zoals aangekondigd in november 2004. De onderneming streeft naar verdere reductie van de financiële blootstelling aan de volatiele resultaats- ontwikkeling van de voedingsmiddelenactiviteiten. Bovans beheer B.V. is eigendom van de familie Hendrix. Het bedrijf is gevestigd in Ospel en heeft activiteiten in verschillende stadia van de leghensector.
* * * * * Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming op het gebied van diervoeding en visvoer, die beoogt waarde te creëren door kennis van de voedselketens. De onderneming is selectief aanwezig in verschillende schakels van de voedselproductieketens van vis en vlees. Binnen acht Business Groepen opereren verschillende Business Units, met ongeveer 120 productie- en verwerkingsfabrieken in 22 landen met in totaal 12.400 medewerkers.
In 2004 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.857,6 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam en maakt deel uit van de Midkap Index (Amsterdam) en de Euronext 150 Index.



Nutreco NV