Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 19 april 2005

Persbericht

55-plus sportproject scoort goed in De Wolden

Onlangs hebben 250 '55-plussers' (uit de kernen Ruinen, Ruinerwold, Koekange(rveld), Echten, Berghuizen, Eursinge en Oosteinde) deelgenomen aan de fittest in kader van het project Sport en Bewegen. Na deze test konden de deelnemers er voor kiezen individueel te gaan sporten of een introductieprogramma van drie maanden te volgen.

Het project - een samenwerking tussen de gemeente De Wolden, diverse sportaanbieders en SportDrenthe - werpt zijn vruchten af. Van de 2000 aangeschreven 55-plussers zijn inmiddels 316 mensen actief geworden.

Twee weken geleden werd gestart met een groep van 188 enthousiaste mensen. Maar hun enthousiasme en bewustzijn dat sporten gezond - maar ook zeker leuk - is, heeft ertoe geleid dat de groep fors is uitgebreid tot 316 deelnemers. Als deze stijgende lijn doorzet, dan ligt een verdubbeling van het aantal sportieve 55-plussers in het verschiet.

De Sportief Wandelgroep (Nordic Walking) is in de afgelopen weken verviervoudigd van 30 naar 120 deelnemers. De Sport en Spelgroep is met ongeveer 25 personen uitgebreid. Verder zien de fitnesscentra het aantal '55-plussers' in hun ledenbestand toenemen.

/////////////////////////////////////

Noot van de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --