Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk; Politie tevreden over verloop "Boerenmaandag"
Publicatiedatum: 19-04-2005

De politie is over het algemeen tevreden over het verloop van de jaarlijkse `Boerenmaandag' in Nijkerk. Weliswaar moesten er wat mensen worden aangehouden, maar dat doet niets af aan de feestelijke en gemoedelijke sfeer die het evenement de hele dag door heeft gekend. De inzet van de politie kon dan ook worden beperkt tot een enkel incident en toezicht op het verloop van de verder feestelijk verlopen dag. Duidelijke afspraken door de gemeente met betrokken organisaties en de horeca hebben zeker aan het rustige verloop bij gedragen.

Zes verdachten (in leeftijd variërend van 15 tot 51 jaar) zijn in de avonduren aangehouden omdat zij agenten beledigden, vanwege een mishandeling, baldadigheid, wildplassen dan wel het niet kunnen voldoen aan de identificatieplicht. Alle verdachten zijn afkomstig uit Nijkerk of Nijkerkerveen. Een aantal van hen was onder invloed van alcohol.
Het verkeershandhavingsteam van de politieregio Gelderland-Midden heeft bij alcoholcontroles rijverboden van 1 tot 5 uur uitgedeeld aan vier inwoners uit Nijkerk en Nijkerkerveen (tussen de 18 en 36 jaar oud) omdat zij na het nuttigen van alcohol nog een voertuig bestuurden. Zij hadden tussen de 0,58 en 1,22 promille alcohol in hun bloed. De alcoholcontroles werden gehouden op de Stationsweg, de Hoefslag en de Frieswijkstraat.

Diefstal
Incidenten die nauwelijks gerelateerd kunnen worden aan het feestelijke evenement dat `Boerenmaandag' heet, blijken zich toch ook op dit soort dagen af te spelen. Zo zijn een 29-jarige man uit Rijen en een 24- en een 27-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats aangehouden, omdat in hun auto kleding werd aangetroffen voorzien van de nog complete prijskaartjes. Het vermoeden bestaat dat deze kleding van (winkel)diefstal afkomstig is. De komende dagen zal moeten worden uitgezocht of dit vermoeden gerechtvaardigd is. En een 20-jarige Nijkerker is aangehouden met een hoeveelheid vermoedelijk cocayine, XTC tabletten en wat weed. Terwijl hij een en ander kennelijk probeerde te verhandelen, werd hij verrast door het plotseling opduiken van twee leden van het fietsteam. Zij hebben de man aangehouden. Ook met hem zal de politie de komende dagen verder in gesprek gaan.

Uiteindelijk hebben 7 verdachten de nacht in een politiecel doorgebracht.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688 221